Gubljenje licence

McDonald's odlazi iz BiH

Podsjećamo, brend McDonald's prvi put je 2010. godine stigao u BiH, a u Mostaru se otvorio 2012. godine u tržnom centru Mepas Mall.
Vijesti / Flash | 30. 12. 2022. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema neslužbenim informacijama središnjica McDonald'sa oduzela je licencu za poslovanje u BiH.

Doznajemo kako će mostarske poslovnice raditi još u petak, a ranije je objavljeno kako s radom prestaju sarajevske poslovnice zbog dugovanja za najam.

Podsjećamo, brend McDonald's prvi put je 2010. godine stigao u BiH, a u Mostaru se otvorio 2012. godine u tržnom centru Mepas Mall.

Inače vlasnik licence za McDonald's je tvrtka Gliese 581g koja je prošle godine ostvarila prihod od skoro 18 milijuna KM, dok je ostala dužna 1,2 milijuna KM Reiffesen banci u čijem prostoru se tvrtka nalazi.

Iz Raiffeisen banke za N1 su potvrdili da je točno da im Gliese 581g duguje novac, ali detalje nisu navodili.

"Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu je u većem dijelu potvrđena prvostupanjska presuda kojom je odlučeno da je kompanija Gliese 581g d.o.o. Sarajevo obvezna platiti Raiffeisen banci iznos duga na ime neplaćenih zakupnina u skladu sa Ugovorom o zakupu. Također, odlučeno je da je kompanija obvezna predmetni poslovni prostor dati Banci u posjed te nadoknaditi troškove postupka", istaknuli su iz Raiffeisen banke. 

Kopirati
Drag cursor here to close