Amazon

Kazna uposlenicima jer nisu dovoljno u uredima

Amazon je posljednji u nizu poslodavaca koji želi potaknuti radnike da se vrate u ured, ali ta politika izaziva nezadovoljstvo.
Gospodarstvo / Posao | 11. 08. 2023. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Amazon prati i kažnjava svoje zaposlene u SAD zato što ne provode dovoljno vremena u uredima kompanije, piše Guardian.

Tri dana u tjednu

List navodi da se u e-mailu, koji je Amazon u srijedu poslao nekim zaposlenima, upozorava da oni "trenutno ne ispunjavaju očekivanja da se pridruže kolegama u uredu bar tri puta tjedno", prenio je Tanjug.

U te mailove je imao uvid Financial Times, a raspravljalo se o njima i na anonimnoj platformi Blind.

Iz teksta e-maila proizlazi da je on poslan radnicima Amazona koji su dolazili u ured manje od tri dana u tjednu tijekom pet ili više od posljednjih osam tjedana.

Neki zaposleni su odgovorili da su ovaj mail dobili greškom, a nadležne službe Amazona su ih pozvale da razjasne taj problem s odjelom za ljudske resurse.

Amazon je posljednji u nizu poslodavaca koji želi potaknuti radnike da se vrate u ured, ali ta politika izaziva nezadovoljstvo.

Rigidan sustav

"Kompanija Amazon nameće rigidan sustav upravljanja i uvodi kazne, pokušavajući kontrolirati i ušutkati radnike", smatra direktor koalicije Athena koja štiti ranjive grupe stanovništva, Ryan Gerety.

U ožujku je Apple počeo prijetiti kaznama radnicima koji se nisu vratili u ured na pola radnog vremena, a Elon Musk je odmah nakon preuzimanja Twittera zatražio od zaposlenih da provode puno radno vreme u uredu.

Pandemija korona virusa je prisilila veliki dio radne snage da radi od kuće, uključujući i radnike u tehnološkom sektoru.

Prema studiji agencije Morning Consult, u svibnju 2022. godine je 48 posto zaposlenih u tehnološkom sektoru reklo da rade na daljinu, a utvrđeno je da većina tehnoloških radnika, 85 posto, sada radi potpuno na daljinu ili u hibridnom režimu.

Radnici nisu zainteresirani da se vrate starom načinu života prije pandemije virusa korona, dodaje se u spomenutoj studiji, pošto je tri od pet radnika u tehnološkom sektoru reklo da ne želi povratak u ured s punim radnim vremenom.

Kopirati
Drag cursor here to close