Ljeto ide...

Laganini do početka listopada: Skraćeno radno vrijeme mostarskih ureda

Ljetno radno vrijeme u Centru za usluge građanima, područnim i mjesnim uredima u Mostaru bit će od 1.7. 2023. do 30.9. 2023. od 8:30 do 13 sati
Gospodarstvo / Posao | 20. 06. 2023. u 12:07 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlukom o određivanju radnog vremena za rad sa strankama u područnim i mjesnim uredima Grada Mostara, određeno je vrijeme rada sa strankama u Centru za usluge građanima, područnim i mjesnim uredima Grada Mostara u terminu 8.30 do 14.00 sati, objavio je Grad Mostar.

U odluci je navedeno kako će od 1. 7.2023 do 30.9.2023 vrijeme rada sa strankama u Centru za usluge građanima, područnim i mjesnim uredima Grada Mostara biti u terminu od 8:30 do 13.00 sati.

Podsjećamo, dolaskom Maria Kordića na čelo Grada Mostara govorilo se kako će se ukinuti kolektivni godišnji odmor. To je nakon ''probe'' u 2021. godinu prekinuto lani.

''Pokazalo se to lani (2021., op.a.) kao loše rješenje, u smislu funkcioniranja Gradske uprave. Tada je to bila možda moja ishitrena odluka, koja se pokazala loša. Mi se iza toga nismo uspjeli ekipirati. To je posljedica svih onih godina neimanja Gradskog vijeća'', kazao je Kordić lani.

S kolektivnim godišnjim odmorom, što je sustav koji je poznat u Italiji kao ferragosto, Mostar je bio jedinstven u Bosni i Hercegovini. Naime, nijedna druga jedinica lokalne uprave, bilo da je u pitanju općina ili grad, nije imala ovako uređen sustav godišnjih odmora za svoje zaposlenike ili pak angažirane državne službenike.

Kad su djelatnici bili na dežurstvima, građani su se žalili kako nisu mogli u potpunosti dobiti odgovarajuću uslugu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close