Mostar

Dvosatni štrajk upozorenja i prosvjedna šetnja Sindikata korisnika proračuna HNŽ-a

Prosvjednici će se okupiti ispred Kantarevca odakle će prosvjedna šetnja krenuti Ulicom kneza Mihajla Višeslava Humskog, preko Rondoa do zgrade Vlade HNŽ-a.
Gospodarstvo / Posao | 15. 12. 2023. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija sindikata korisnika proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) najavila je za ponedjeljak, 18. prosinca u 12 sati dvosatni štrajk upozorenja i prosvjednu šetnju u Mostaru.

Prosvjednici će se okupiti ispred Kantarevca odakle će prosvjedna šetnja krenuti Ulicom kneza Mihajla Višeslava Humskog, preko Rondoa do zgrade Vlade HNŽ-a. Sudionici javnoga okupljanja će nosit transparente, trube, pištaljke i bubnjeve kao sredstvo izražavanja nezadovoljstva te držati govore na ozvučenje, poručili su u priopćenju.

Kako ističu u najavi, koje potpisuju predsjednici sindikata državnih službenika i namještenika, učitelja, srednjih i osnovnih škola HNŽ-a, odlučili su se na ovaj korak nakon što se Vlada HNŽ -a oglušila na njihove zahtjeve za povećanjem od 15 posto na osnovicu za 2024. godinu i isplatu jednokratne pomoći po Odluci Vlade Federacije BiH.

Sindikati su već prošli tjedan održali sastanak s novoizabranom premijerkom Vlade HNŽ Marijom Buhać i resornim ministarstvima na kojem se pokušalo doći do rješenja, no nikakav dogovor nije postignut. Podsjetimo, sindikati su 8. prosinca tim povodom održali jednosatni štrajk upozorenja, te su nakon provedene ankete članstva odlučili na štrajk i u ponedjeljak.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close