Business Women Awards

Bh. poduzetnice nagrađene u Beogradu

Svečana dodjela priznanja organizirana je sinoć u Beogradu.
Gospodarstvo / Posao | 11. 12. 2023. u 10:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačke poduzetnice Aida Terzić, Dizija Njemčević, Dragana Prusina i Suzana Perić, među dobitnicima su regionalnih nagrada „Business Women Awards 2023“. Svečana dodjela priznanja organizirana je sinoć u Beogradu.

Ove nagrade se dodjeljuju najistaknutijim ženama u oblasti medicine, estetike, turizma, umjetnosti, mode, nauke, obrazovanja, IT tehnologije, književnosti, kulture, medija, life coachinga, biznisa, ženskog poduzetništva, humanitarnog rada, arhitekture, urbanizma, poljoprivrede, slikarstva, sporta, novinarstva.

Nagrada i za Školaonicu

Aida Terzić, direktorica Sarajevskog Pino Nature hotela i vlasnica prve privatne bosanskohercegovačke turističke agencije u BIH dobila je priznanje kao jedna od najistaknutijih žena poduzetnica u regiji iz sektora turizma i hotelijerstva. Mlada poduzetnica, vlasnica beauty salona Secret Sences, Dizija Njemčević dobila je priznanje za inovativan pristup u domeni estetike i zdravlja. Nagradu je dobila i Sarajka sa mostarskom adresom, dr. Dragana Prusina, direktorica Školaonice. Suzana Perić afirmirana je modna dizajnerica s preko 80 kolekcija predstavljenih na modnim sajmovima u Europi.

Namjera organizatora je, kako ističu, promocija svih društvenih vrijednosti koje su neizostavni dio svakog progresa. Najbolji način da se to učini je upravo identificirajući organizacije i pojedince koji su ključni nositelji razvoja. Tako je i uspostavljena ova prestižna manifestacija, kao jedan od načina da se prepoznaju i predstave uspješne žene iz cijelog regije.

Ugledne ličnosti

''Za mene ova nagrada ima veliki značaj, posebno kada znamo da se na globalnom nivou na čelnim pozicijama u sektoru turizma nalazi svega 8% žena. Turizmom se bavim punih 20 godina, ali volim reći da sam indirektno u ovoj branši od svoje šeste godine, kada su moji roditelji otvorili prvu privatnu turisticku agenciju u BIH, Relax Tours. Posljednjih osam godina sam na čelu Pino Nature Hotela koji je jedan od najnagrađivanijih hotela u cijeloj regiji sa najvećim brojem svjetskih priznanja. Od ovog ljeta pridružio se jednoj od najvećih svjetskih hotelskih grupacija BW, a postao je i nezaobilazna turistička atrakcija u BiH koju su posjetile i mnoge svjetske ličnosti, kao što su Sting, princeza Victorija od Švedske, kao i Novak Đoković, koji je u Pino Hotelu boravio nekoliko puta'', kazala je, između ostalog, Aida Terzić preuzimajući nagradu.

Manifestaciji u Beogradu su prisustvovale ugledne ličnosti iz javnog i kulturnog života, veliki broj poduzetnica iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, kao i veliki broj medijskih kuća uz cijele regije. Sinoćna svečanost imala je i humanitarni dio za podršku djeci u potrebi.

Kopirati
Drag cursor here to close