Ništa na daljinu

Amazon ukida rad od kuće

Izvršni direktor tvrtke Andy Jassy nedavno je najavio kako će se od 1. svibnja zaposlenici morati vratiti u urede najmanje tri dana tjedno.
Gospodarstvo / Posao | 23. 02. 2023. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i brojne druge kompanije, tako je i Amazon promijenio svoju politiku o udaljenom radu. Iako službeno pandemija nije gotova, stvari se polako vraćaju na staro, što uključuje i povratak na radna mjesta, barem djelomični.

Slično kao i zaposlenici drugih kompanija koji nisu bili zadovoljni nakon odluke o povratku na radna mjesta nakon dugo vremena udaljenog rada, tako su i zaposlenici Amazona reagirali na najavu povratka u urede.

Izvršni direktor tvrtke Andy Jassy nedavno je najavio kako će se od 1. svibnja zaposlenici morati vratiti u urede najmanje tri dana tjedno.

Iako je Jassy mogao očekivati da će naići na određenu vrstu otpora toj odluci, čini se kako je i on iznenađen kritikama zaposlenika.

Mnogi su zasuli internu web-stranicu porukama u kojima izražavaju nezadovoljstvo, a pokrenut je čak i kanal na Slacku na kojem je objavljena peticija u kojoj se od vodećih ljudi Amazona traži promjena odluke o povratku u urede.

Potpisali peticiju

U kratkom vrijeme više od 16 tisuća zaposlenika pristupilo je tom kanalu, dok je oko 5 tisuća njih potpisalo peticiju te je za očekivati kako će te brojke brzo rasti i dalje. Među inim, u njoj su prikazani i rezultati različitih studija u kojima su naglašeni pozitivni učinci udaljenog rada, prvenstveno veća produktivnost te mogućnost zadržavanja najboljih zaposlenika.

Ono što zaposlenici naročito zamjeraju nasljedniku Bezosa jest što je donio tu odluku bez da im je pokazao neke podatke koji bi opravdali povratak zaposlenika u urede, prenosi Zimo.

Kako su neki zaposlenici napisali u kanalu na Slacku, očito je riječ o “pogrešnoj odluci za zaposlenike”. Vjerujem kako će ova odluka biti štetna za naš način poslovanja te da je u suprotnosti s načinom na koji donosimo odluke u Amazonu, još je jedan od komentara koji opisuje raspoloženje zaposlenika.

Još nisu spremni

Dio njih tvrdi kako ih je najava kompanije uhvatila nepripremljene jer su svoj životni tempo koji uključuje brigu za djecu i roditelje prilagodili radu od kuće te sada moraju pronaći novo rješenje za čuvanje.

Neki su posebno frustrirani jer su iskoristili udaljeni rad kako bi se preselili iz velikih gradova u mjesta u kojima je život jeftiniji.

Jassy ipak vjeruje kako će se situacija s vremenom smiriti te da će se iskustvo rada iz ureda tijekom sljedećih mjeseci i godina popraviti, a tek treba vidjeti hoće li ova odluka rezultirati otkazima ili će sve ostati samo na potpisivanju peticije i izražavanju nezadovoljstva putem različitih online kanala.

Kopirati
Drag cursor here to close