80/20

Nema rada od kuće: Snap vraća zaposlenike u urede

Evan Spiegel zaposlenicima je poručio da će morati žrtvovati “Individualne pogodnosti” zbog kolektivnog uspjeha.
Gospodarstvo / Posao | 01. 12. 2022. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S pandemijom su nastupile radikalne promjene oko načina rada koje su mnogi zaposlenici objeručke prihvatili. Što se ne može reći i za njihove šefove. Riječ je, naravno, o radu od kuće, odnosno udaljenom radu. Također, kako je u brojnim industrijama vladala nestašica (kvalitetne) radne snage, zaposlenici su tražili bolje uvjete, a često se to nije odnosilo samo na bolja primanja, već i na rad od kuće, javlja Zimo.

No čini se kako se sada situacija ponovno mijenja. Više nema tolike potrage za zaposlenicima, već u tehnološkim kompanijama pljušte otkazi, a poslodavci u sve većem broju tvrtki od zaposlenika traže da se vrate natrag u urede. Elon Musk jasno je dao do znanja zaposlenicima Twittera što misli o radu od kuće, odnosno da očekuje od njih da rade iz ureda, a pristalice takvog rada nisu niti u Appleu, Googleu i drugim tvrtkama.

Isto su sada najavili i iz Snapa. Od sljedeće godine zaposlenici će morati provoditi 80 posto radnog vremena u uredima, odnosno četiri radna dana. Dok mnogi sigurno neće biti oduševljeni tom odlukom, iz Snapa ne skrivaju uzbuđenje što će se ekipa ponovno okupiti u uredima. Nakon dugog vremena udaljenog rada, uzbuđeni smo što će se sljedeće godine svi ponovno okupiti uz naš novi 80/20 hibridni model, komentirali su iz tvrtke za CNN.

Vjeruju kako će ponovni rad iz ureda, uz zadržavanje doze fleksibilnosti utjecati na nastavak rasta zajednice, ali i prihoda tvrtke.

Zaposlenike je o povratku u urede obavijestio izvršni direktor kompanije Evan Spiegel koji je u poruci naglasio kako će, zbog benefita kolektivnog uspjeha, oni morati žrtvovati malo individualnih pogodnosti. Novi režim povratka u urede, odnosno hibridnog rada u Snapu počinje krajem veljače.

Inače, ova je kompanija krajem prošle godine otpustila čak više od 1200 zaposlenika, što je oko petine ukupnog broja zaposlenih.

Kopirati
Drag cursor here to close