Seljački prosvjed

Završio je seljački prosvjed u Hrvatskoj

Mogu reći da je hrvatski narod uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome, objavio je vođa prosvjeda Tomislav Pokrovac.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 07. 12. 2023. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završio je je seljački prosvjed, objavio je vođa prosvjeda Tomislav Pokrovac.

"Što se tiče klanja, odnosno eutanazije zdravih svinja, toga više nema", rekao je prvo Pokrovac.

Potom je objavio da se prosvjedi raspuštaju.

Dobra stvar za poljoprivredu

"Mogu reći da je hrvatski narod uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome. Za sedam dana imat ćemo novi sastanak u Slavoniji s potpredsjednikom vlade i ministricom poljoprivrede. Možemo biti zadovoljni, trebamo otići svojim kućama. Ovaj ću tren raspustiti prosvjede u svim županijima. Svi idemo svojim kućama, pripremiti se za naš blagdan Božić. Svima želim sve najbolje, ova je borba tek počela, nije završila. Imamo puno problema, nova naša tema će biti poljoprivredno zemljište”, poručio je Pokrovac, a prenosi N1, koji je javio i kako su neki seljaci već upalili traktore i spremni su za odlazak.

Okupljenima se kratko obratio i Milenko Bilić, koji je svima zahvalio na podršci i rekao kako se na ovom prosvjedu vidjelo da prosvjednici i policija mogu surađivati.

S traktora je pročitan i dio zapisnika sa sastanka s Ministarstvom, što je popraćeno pljeskom okupljenih prosvjednika.

Promjena nakon jučerašnjeg sastanka

Jučer je održan novi sastanak seljaka i ministrice poljoprivrede Marije Vučković, na kojem je sudjelovao i novi akter - ministar obrane Ivan Anušić. Nakon sastanka Pokrovac je počeo davati pomirljive izjave i dao je naslutiti da se prosvjedu bliži kraj.

"Ako Stožer donese odluku, povući ćemo se. Ako ovo ode nizbrdo, idemo poslije Nove u masovne blokade", rekao je jučer Pokrovac.

Na pitanje je li novi ministar obrane Anušić pridonio smirivanju situacije, Pokrovac je odgovorio da je Anušić dijete sa sela, da razumije Slavonce i kaže “naravno da jest, kada čovjek ima razum”.

"Dolazi nam Božić, idemo ga proslaviti u krugu obitelji. Prosvjed će uvijek biti opcija jer moramo spasiti selo i Hrvatsku. Mi državu nećemo rušiti jer mi smo država", kazao je jučer Pokrovac.

Kopirati
Drag cursor here to close