U ured za RPG

Grad Mostar poziva poljoprivrednike da prijave obradive površine

Za prijavu takvog poljoprivrednog zemljišta klijent ne treba dostavljati nikakve materijale dokaze nego će prijavu izvršiti putem usmene izjave.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 05. 12. 2023. u 16:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za gospodarstvo Grada Mostar poziva poljoprivrednike, koji obrađuju poljoprivredno zemljište, a koje do sada nisu mogli upisati u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG), da prijave površine i kategorije takvog zemljišta u uredu za RPG - Služba za gospodarstvo, najkasnije do 20. prosinca.

Kako se radi o prikupljanju preliminarnih podataka, za prijavu takvog poljoprivrednog zemljišta klijent ne treba dostavljati nikakve materijale dokaze nego će prijavu izvršiti putem usmene izjave o površini i kategorijama poljoprivrednog zemljišta koje obrađuje, a koje nije uneseno u Registar.

Naime, jedno od važnih pitanja za uspješno poslovanje poljoprivrednih gospodarstava su poljoprivredne površine koje poljoprivrednici već obrađuju, a iz razloga što nisu vlasnici tog zemljišta odnosno što ne posjeduju ugovor o zakupu ili drugi dokaz o korištenju, ne mogu izvršiti upisivanje tog zemljišta u RPG.

Iz ovih razloga, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva razmatra opcije, koje bi omogućile upis takvog poljoprivrednog zemljišta u Registar, a prvi korak u tom procesu je prikupljanje što preciznijih podataka o površinama i kategorijama takvog zemljišta, priopćila je Služba za gospodarstvo Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close