Preporuka

Zaštitite nasade jabuka, ali pazite i na pčele

Zaštitite jednim od pripravaka: Affirm, Coragen 20 SC, Imidan 50 WG, Reldan 22 EC, Mospilan 20 SG ili bilo kojim insekticidom za ovu namjenu.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 19. 04. 2022. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

lustracija

U južnim općinama Županije, u elektronskim lovkama je uočen ulov jabučnog savijača (Cydia pomonella) zbog čega je nasade jabuka poželjno zaštititi jednim od pripravaka: Affirm, Coragen 20 SC, Imidan 50 WG, Reldan 22 EC, Mospilan 20 SG ili bilo kojim insekticidom za ovu namjenu.

Pobrojani su samo neki od zaštitnih sredstava kojih ima na tržištu. Mogu se koristiti bilo koji namijenjeni za suzbijanje spomenutog štetnika.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ napominju da su svi uzgajivači bilja koji koriste sredstva za zaštitu bilja, sukladno čl. 30. Zakona o mjerama za unaprjeđenje stočarstva FBiH (“Sl. novine FBiH” br.23/98), dužni da ne upotrebljavaju sredstva za zaštitu bilja koja su opasna za pčele u vrijeme kada postoji najveća opasnost za trovanje pčela (za vrijeme cvjetanja biljaka) i da najkasnije 48 sati prije uporabe sredstava na pogodan način o tome obavijeste držaoce pčela.

Kopirati
Drag cursor here to close