Jedan ali vrijedan!

Za bujnije ruže u vrtu dovoljan vam je samo jedan sastojak

Ako obožavate ruže i njihov opojan miris, no nikako da vam procvjetaju kako treba, na pravom ste mjestu.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 25. 03. 2024. u 10:10 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručnjaci kažu da vam je potreban samo jedan sastojak kako bi vaše ruže dobile potrebne hranjive tvari, te postale raskošne i bujne. 

Tajni sastojak je kora od banane. Pitate se zašto? Naime, kora od banane je bogata kalijem, kalcijem te željezom, sastojcima koji osiguravaju da se stabljika pravilno razvija i dobiva sve potrebne minerale za rast.

Sve što trebate učiniti je narezati koru od banane te je pomiješati sa zemljom pri sadnji ruža. S vremenom će se kora razgraditi te će obogatiti zemlju i kompost kalijem.

Uz takvo kvalitetno tlo, nema razloga da vam ruže ne cvjetaju a stabljika ne bude zdrava.  Ako se radi o već posađenim ružama, narežite koru od banane, stavite je što bliže korijenu te je prekrijte slojem zemlje. Kora od banane će ispuštati hranjive tvari što će pozitivno utjecati na rast i cvjetanje ruža. 

Osim ovog savjeta, bitno se pridržavati i ostalih, posebno u proljeće, kad se priroda budi. 

  • Pravilno obrezivanje 

Za lijepe i zdrave ruže je potrebno pravilno obrezivanje. Ako niste sigurni kako se to radi, pobrinite se da nađete stručnjaka koji će vam pomoći. 

  • Vlažnost 

Ružama, kao i ostalom cvijeću, potrebna je voda za rast i razvoj. Redovno ih zalijevajte ali nemojte pretjerivati jer u suprotnom možete postići suprotan učinak. 

  • Zaštita 

Ruže je potrebno zaštititi od raznih štetočina te je najbolje birati prirodna sredstva koja će vam u tome pomoći. 

Ako se budete pridržavali navedenih savjeta, nema razloga da vam ruže ne izrastu u predivne vrtne ljepotice, koje će svojim mirisom i izgledom mamiti poglede. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close