Agropoduzetništvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Široki Brijeg: Radionica o promociji lokalnih i tradicionalnih proizvoda u Hercegovini

Radionica "Agropoduzetništvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj" bit će održana u četvrtak, 2. prosinca, u Širokom Brijegu, u prostorijama Gradske vijećnice s početkom u 9 sati.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 26. 11. 2021. u 19:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radionica "Agropoduzetništvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj" bit će održana u četvrtak, 2. prosinca, u Širokom Brijegu, u prostorijama Gradske vijećnice s početkom u 9 sati.

Organizatori su kazali kako ovim radionicama žele unaprijediti ne samo marketing nego i promociju lokalnih i tradicionalnih proizvoda u Hercegovini, u cilju boljeg pozicioniranja na tržištu, veće prepoznatljivosti i poboljšanja kvalitete turističke i agroturističke ponude.

Radionice su namijenjene registriranim i neregistriranim proizvođačima lokalnih proizvoda, obiteljskim farmama te proizvođačima lokalnih suvenira ili tradicionalnih proizvoda. Cilj je otvoriti razgovore o mogućnostima i načinima razvoja turističkih iskustava temeljenih na konkretnim proizvodima i analizirati nekoliko primjera na tu temu.

Radionica se organizira u suradnji i uz podršku USAID Turizam projekta koji je prepoznao prijedlog, ideju i posvećenost Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) za europske integracije da podrži poljoprivredna i druga gospodarstva u poboljšanju postojeće ponude i njene bolje integracije u turistički lanac vrijednosti, priopćeno je iz Vlade ŽZH-a.

U prvom dijelu radionice nazočnima će se obratiti predstavnici Vlade ŽZH-a i Širokoga Brijega, nakon čega je predviđeno predstavljanje digitalne tržnice kao platforme za spajanje proizvođača s tržištem. Nazočni će nakon toga biti informirani o Turizam projektu, ciljevima projekta i alatima podrške.

Na radionici će biti predstavljene prezentacije o razvoju novih proizvoda, analizi i registraciji proizvoda, važnosti marketinga, kreiranju brenda, certificiranju, te poboljšanju pakiranja, unaprjeđenju dizajna i komunikacije proizvoda.

U drugom dijelu radionice nazočnima će biti prezentirani način povezivanja i razvoja kanala distribucije, promocija proizvoda s fokusom na rješenja ostvariva s malim proračunom, razvoj promo materijala, uvezivanje i integracija s lancem vrijednosti u turizmu.

Detaljan program objavljen je na službenoj stranici Grada Širokoga Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close