''Noćnjak 2019.''

U Neumu će se održati sajam maslinarstva i uljarstva

''Noćnjak'' se po prvi put održava na teritoriju dvije države, Hrvatske i Bosne i Hercegovine
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 18. 01. 2019. u 17:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna međunarodna manifestacija maslinara i uljara ''Noćnjak 2019.'' održat će se od 21. do 24. ožujka u hotelu Grand u Neumu, a uključuje sajam maslinarstva i uljarstva, znanstveno stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, te organizirani studijski obilazak uz praktično maslinarstvo u masliniku.

''Noćnjak'' se po prvi put održava na teritoriju dvije države, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a plod je to dugogodišnje poslovne suradnje Zadružnog saveza Dalmacije i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, kao i kontakata i iskazane želje inozemnih maslinara i uljara. 

U Splitu će se tijekom siječnja i veljače 2019. održati ocjenjivanja proizvoda - maslinovih ulja i proizvoda od masline, a početkom ožujka bit će organiziran Gospodarski forum o maslinarstvu i uljarstvu i medijska konferencija, u okviru kojih će se vršiti promocija i degustacija proizvoda dostavljenih na ocjenjivanje. 

Početkom prosinca protekle godine započela je dostava uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje u okviru ovogodišnjeg ''Noćnjaka'', priopćio je Federalni agromediteranski zavod Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close