Udruženje poljoprivrednika FBiH

Poziv županijama: Uključite se u pomoć poljoprivrednicima

Smatraju da bi dio ovog iznosa trebao biti usmjeren u pomoć poljoprivrednicima, konkretno u podršku jesenskoj sjetvi.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 27. 07. 2022. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH poziva županijske vlasti da se uključe u rješavanje problema s kojima se suočava poljoprivreda u Bosni i Hercegovini. Podsjećamo da su županijama prije nekoliko tjedana uplaćena sredstva sa federalne razine u iznosu od 200 milijuna KM, poručuju iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Smatraju da bi dio ovog iznosa trebao biti usmjeren u pomoć poljoprivrednicima, konkretno u podršku jesenskoj sjetvi.

''Naš položaj je ove godine posebno težak, uzimajući u obzir enormni rast cijena mineralnih đubriva i drugih troškova proizvodnje, a dodatno su ga pogoršale dugotrajne suše. Već duže vrijeme apeliramo na sve razine vlasti da pronađu dodatna sredstva za poljoprivredu kako bi se BiH na vrijeme pripremila za zimu i kako bi se – barem donekle – ublažio neminovni rast cijena hrane'', ističu iz Udruženja.

Također, dodaju kako je podrška domaćim proizvođačima ''put da se smanji ovisnost naše zemlje od uvozne robe, što bi svakako trebao biti strateški cilj svih institucija''.

''Smatramo da su županije, kao nosioci brojnih nadležnosti u oblasti poljoprivrede, dužni preuzeti svoj dio odgovornosti i da dio novca dobijenog sa federalne razine odvoje za pomoć poljoprivrednicima'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close