Krenuli ka Bruxellesu

Poljoprivrednici nezadovoljni: Više od 2.000 traktora na cesti

Regionalne vlasti pokušavaju da pronađu rješenje za problem sa zagađenjem zbog nitrata dok poljoprivrednici tvrde da će zbog brojnih mjera veliki broj njih morati odustati od poljoprivrede.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 03. 03. 2023. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više stotina traktora sa nezadovoljnim poljoprivrednicima koji prosvjeduju zbog planova za smanjenje nivoa nitrata krenulo je danas ka Bruxellesu, gdje se očekuju veliki problemi u prometu.

Sindikat poljoprivrednika "BB" i nekoliko drugih udružili su napore i očekuje se dolazak više od 2.000 traktora.

Policija je upozorila da bi problemi u prometu mogli potrajati cijeli dan i preporučuju stanovništvu da koriste javni prijevoz, a ne automobile.

Regionalne vlasti pokušavaju da pronađu rješenje za problem sa zagađenjem zbog nitrata dok poljoprivrednici tvrde da će zbog brojnih mjera veliki broj njih morati odustati od poljoprivrede, prenose Nezavisne novine

Poljoprivrednici tvrde da njihovo poslovanje trpi mnogo veće rezove nego industrija i traže da dođe do ravnomjerne raspodjele opterećenja.

Diskusija oko poljoprivrednog zagađenja sve je prisutnija i postaje političko pitanje u brojnim članicama EU u kojima je poljoprivreda jedan od glavnih izvora prihoda.

Foto: Belga Image / Više od 2.000 traktora na cesti 
Kopirati
Drag cursor here to close