Vijeće ministara

Otkloniti poteškoće za izvoz vina iz BiH

Na ovaj način bi se definiranje regije, podregije i vinograda u Dodatku II Protokola 7 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju proširilo i uskladilo s važećim Pravilnikom o utvrđivanju i podjeli vinogradarskih regija u BiH.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 20. 03. 2018. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o inicijativi za izmjenu liste zaštićenih naziva za vina porijeklom iz Bosne i Hercegovine navedenih u dijelu B, Dodatka II Protokola 7 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Direkcija za europske integracije će inicijativu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa za izmjenu i dopunu dijela B, Dodatka II Protokola 7 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju dostaviti Odboru za stabilizaciju i pridruživanje na daljnje  razmatranje.

Ministarstvo vanjske trgovine pokrenulo je ovu inicijativu radi otklanjanja poteškoća s kojima se suočavaju bh. gospodarstvenici prilikom izvoza vina u Republiku Hrvatsku, kao članicu EU. Na ovaj način bi se definiranje regije, podregije i vinograda u  Dodatku II Protokola 7 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju proširilo i uskladilo s važećim Pravilnikom o utvrđivanju i podjeli vinogradarskih regija u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close