Dani polja hibrida kukuruza

Novim tehnologijama sačuvajmo naše sjeme i kukuruz!

Manifestacija je okupila veliki broj poljoprivrednih proizvođača, za koje je organizirana prezentacija o svojstvima hibrida kukuruza.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 17. 09. 2018. u 17:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Dani polja hibrida kukuruza održana je na lokaciji Vučipolje-Kandija 

Manifestacija "Dani polja hibrida kukuruza“ održana je danas na lokaciji Vučipolje-Kandija, a okupila je veliki broj poljoprivrednih proizvođača, za koje je organizirana prezentacija o svojstvima hibrida kukuruza, koji su zasijani na oglednim poljima u tom dijelu Bugojna.

Događaj je organizirala Općina Bugojno, u suradnji s Federalnim zavodom za poljoprivredu iz Sarajeva, Institutom za ratarstvo i povrtlarstvo iz Novog Sada, BC-institutom za oplemenjivanje bilja Zagreb, te sjemenskim kućama KWS, Pioneer i Singenta.

Stručna suradnica u Službi za poljoprivredu Općine Bugojno Bahira Abdibegović i agronom Šefik Abazović istaknuli su da je manifestacija "veoma značajna za poljoprivrednike i stočare, jer im nudi saznanja o najnovijim trendovima kada je u pitanju upotreba hibrida u sadnji kukuruza“.

''Trebamo se više okrenuti poljoprivredi, jer kroz ulaganja u njen razvoj doprinosimo zajednici. Vjerujem da će nova saznanja doprinijeti da sačuvamo naše sjeme i kukuruz koji imamo na ovim prostorima i da ćemo imati veću podršku viših nivoa vlasti'', kazao je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Uručene su nagrade poljoprivrednim proizvođačima, koje su za ovu priliku osigurali predstavnici pojedinih sjemenskih kuća, te drugi sponzori.

Kopirati
Drag cursor here to close