Paketi pomoći

Nastavak pomoći građanima BiH oštećenim u poplavama 2014. godine

Pomoć poljoprivrednicima je dodijeljena u sklopu 'Programa za oporavak od poplava - Stambeno zbrinjavanje'
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 15. 11. 2018. u 17:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / AP/Amel Emric/ Ilustracija

Trideset osam poljoprivrednika s područja Bijeljine danas je potpisalo ugovore o dobivanju paketa pomoći u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Ugovorima su definirani sadržaji paketa pomoći koju će korisnici primiti, a koju čine plastenici, repromaterijal za pčelarstvo, plasteničku proizvodnju ili ratarstvo, mala poljoprivredna mehanizacija i oprema, te stručna i tehnička pomoć, kako bi se korisnicima osigurala odgovarajuća obuka i mentorstvo.

Pomoć poljoprivrednicima je dodijeljena u sklopu 'Programa za oporavak od poplava - Stambeno zbrinjavanje', u vrijednosti 15 milijuna eura, koji financira Europska unija u suradnji s Vladom Federacije Bosne i Hercegovine, Vladom Republike Srpske, UNDP-OM u BiH i lokalnim vlastima. Program, u 44 općine/grada u BiH, implementira UNDP u BiH zajedno s Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International Austria (HWA) i partnerskim općinama i gradovima.

Iz UNDP-a BiH je priopćeno da su potpisivanju ugovora prisustvovali Richard Máša, šef kooperacija u Delegaciji Europske unije (EU) u BiH, Sukhrob Khoshmukhamedov, zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih naroda, (UNDP) u BiH, te Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

''Tijekom svih ovih godina, Europska unija pomaže razvoj Bosne i Hercegovine. I dalje nastavljamo pružati pomoć tamo gdje je najpotrebnija. Ovaj projekt dio je većeg programa podrške u vrijednosti od ukupno 41 milijun eura koji je usmjeren na izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata, te podršku malim i srednjim poduzećima'', rekao je Richard Máša.

Osim stambenog zbrinjavanja obitelji čiji su domovi uništeni ili teško oštećeni 2014. godine, ovaj program ima za cilj da, kroz svoju ekonomsku komponentu, pruži održiv izvor prihoda za obitelji u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima, kazao je Sukhrob Khoshmukhamedov.

Posjetili su i porodice u naselju Pučile, čiji su domovi uništeni u poplavama 2014. godini, a kojima su u okviru ovog projekta izgrađene nove kuće.

Zahvaljujući Programu, 44 obitelji iz Bijeljine bit će stambeno zbrinute kroz izgradnju novih kuća, dok će 120 stambenih jedinica biti sanirano kako bi se postigli odgovarajući uvjeti stanovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close