Uskoro

Lipanj je rezerviran za ''Dane trešnje'' u Mostaru

''Posebno nas raduje činjenica da je ovogodišnji partner Sajma Vlada Crne Gore''
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 01. 06. 2022. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dvije godine pauze u Mostaru će ponovno biti održan Sajam gospodarstva, poljoprivrede i turizma "Dani trešnje 2022", na kojem se očekuje oko 300 izlagača, kako iz BiH tako i zemalja regije.

Ovogodišnja manifestacija predviđa da ugosti oko 300 izlagača, kako iz BiH tako i zemalja regije, a održat će se od 22. do 24. lipnja 2022.

Moto ovogodišnjeg Sajma je promocija suvenira i rukotvorina kao i zaštita starih zanata.

''Dosadašnja iskustva na ''Danima trešnje'' su pokazala zavidne rezultate na poljima turizma, poljoprivrede, gospodarstva a posebno u uspostavljanju poslovnih kontakta i relacija s prostora bivše Jugoslavije, odnosno zemalja u okruženju. Posebno nas raduje činjenica da je ovogodišnji partner Sajma Vlada Crne Gore preko Ministarstva gospodarstva, vodoprivrede i šumarstva, te Ministarstvo turizma'', istaknuo je direktor Sajma Salem Bubalo.

Organizatori ističu kako je ove godine planirano i potpisivanje protokola o suradnji i prijateljstvu JU "Mostar Ciciban" i JU Vrtić Sjeverne Makedonije Gradinka "Snezana", kao i potpisivanje sporazuma o suradnji i prijateljstvu Obrtničke komore Federacije BiH i Zanatske komore Sjeverne Makedonije.

Drugog dana Sajma planirana su znanstvena predavanja, a na svečanoj ceremoniji otvaranja očekuje se veliki broj dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti, kao i predstavnika kulturnog i sportskog života. Također, planirana je dodjela nagrada i priznanja kako ustanovama tako i pojedincima - Zlatna trešnja s medaljom. Sve će biti popraćeno kulturno zabavnim programom, napominju organizatori.

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici Sajma.

Kopirati
Drag cursor here to close