Savez poljoprivrednih udruženja

Konjic: Potpisan ugovor za realizaciju poticaja za animalnu proizvodnju

Grad Konjic nastavljajući programe podrške poljoprivrednicima ovih je dana putem BBI banke obavio javni poziv za subvencioniranje profitne marže za poljoprivrednu djelatnost u iznosu 2 milijuna maraka, priopćeno je iz tog grada.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 01. 07. 2022. u 11:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Potpisivanje ugovora u Konjicu

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović potpisali su u petak ugovor za realizaciju poticaja za animalnu proizvodnju.

''S obzirom na to da je okončana procedura za provođenje Javnog poziva za poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2022. godinu pristupilo se realizaciji ovih aktivnosti, koje će omogućiti stočarima s područja Konjica da na kvalitetniji način provedu svoje redovne aktivnosti na zaštiti stočnog fonda za što su izdvojena sredstva u iznosu od 36.000 maraka'', kazao je ovom prilikom gradonačelnik Ćatić, naglašavajući kako je od izuzetnog značaja za Konjic da se redovnom dijagnostikom i preventivnim aktivnostima unaprjeđuje oblast stočarstva.

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović zahvalio se na poticajnim sredstvima koje Grad izdvaja kroz sufinanciranje putem javnog poziva za dijagnostiku goveda, preventivu u ovčarstvu i kozarstvu, te preventivu u pčelarstvu.

'Sve su ovo značajne grane privrjeđivanja za brojne Konjičane koji su se odlučili baviti stočarstvom i svaki vid podrške je od velike pomoći. Grad Konjic nas prati značajnim sredstvima i to u onim aktivnostima koje su nama od posebnog značaja, zbog čega smo u prilici ići dalje sa zdravim i ojačanim gazdinstvima u njihovo konstantno proširivanje'', naglasio je on.

Grad Konjic nastavljajući programe podrške poljoprivrednicima ovih je dana putem BBI banke obavio  javni poziv za  subvencioniranje profitne marže za poljoprivrednu djelatnost u iznosu 2 milijuna maraka, priopćeno je iz tog grada.

Kopirati
Drag cursor here to close