Livno

Kasne poljoprivredni poticaji u Hercegbosanskoj županiji

Ministarstvo poljoprivrede 22. srpnja uputilo prijedlog Odluke stručnim službama županijske vlade kako bi se predmetna odluka uvrstila u dnevni red sjednice Vlade HBŽ-a.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 15. 10. 2019. u 18:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog mnogobrojnih upita poljoprivrednih proizvođača o razlozima kašnjenja usvajanja programa kojima se reguliraju novčani poticaji za poljoprivrednu proizvodnju iz proračuna HBŽ-a za 2019. godinu, resorno županijsko ministarstvo oglasilo se priopćenjem u kojem je pojasnilo razloge zbog kojih ta odluka još nije donesena.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a navodi da je pripremilo Odluku o osvajanu programa utroška sredstava tekućih prijenosa "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2019. godinu" te da je, sukladno odredbama Poslovnika o radu županijske vlade, od mjerodavnih tijela zatražilo mišljenje na prijedlog te odluke.

Do 15. srpnja Ureda za zakonodavstvo uputio je mišljenje, međutim Ministarstvo financija HBŽ-a i Ministarstvo pravosuđa i uprave HBŽ-a nisu dostavili svoja mišljenja u propisanome roku od 15 dana, navodi Fena.

Stoga je Ministarstvo poljoprivrede 22. srpnja uputilo prijedlog Odluke stručnim službama županijske vlade kako bi se predmetna odluka uvrstila u dnevni red sjednice Vlade HBŽ-a.

"Nakon toga, 29. srpnja 2019. godine, zaprimljeno je mišljenje Ministarstva financija, koje je isti dan proslijeđeno stručnim službama Vlade HBŽ", navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close