Tuča

I do 1500 duluma usjeva uništeno u Sokocu

Gospodarstvo / Poljoprivreda | 06. 07. 2022. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: N1 BiH / Tuča

Samo u jednom domaćinstvu na Sokocu, u selu Brezjak jučerašnje nevrijeme uništilo je 40 duluma silažnog kukuruza i nepokošene livade. A u u selima Margetići i Tukovi je i do 1500 duluma zasijanog krumpira nastradalo potvrđeno je za N1 u Općini Sokolac.

"U selima Vrabci, Margetići, Novo Selo, Tukovi tamo su bili veliku usjevi krumpira, radi se o površini od 1200 do 1500 duluma. Sve je stradalo, i voće i povrće", rekao je za N1 Milovan Bjelica načelnik ove općine.

Bjelica dodaje da imaju prijave da je jaku tuču koja je u utorak padala te polupala i krovove na nekoliko kuća, ali da precizne podatke o šteti još uvijek nemaju.

"Napravit ćemo procjenu da ne bih sada licitirao, ali sigurno će se šteta mjeriti stotinama tisuća KM", rekao je Bjelica.

Nesvakidašnje slike u utorak su se u ovom dijelu mogle vidjeti. Livade na Sokocu bile su potpuno bijele. A prizor su bilježili i na društvenim mrežama dijelili vozači koji su prolazili preko Romanije. Danas nezadovoljni poljoprivrednici bilježe štete izazvane tim nevremenom.

Kopirati
Drag cursor here to close