Javna rasprava

Građani predlažu: Napraviti mostarske bašče na Kopu Vihovići

''Spremna sam volonterski osmisliti i napraviti plan i pronaći agronoma, hidroinzenjera i elekroinzenjera koji bi bili spremni volonterski mi pomoći kako bi Mostar dobio urbane vrtove na tom velikom zapuštenom prostoru.''
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 14. 12. 2021. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska vijećnica Boška Ćavar na svom Faceboook profilu pozvala je građane Mostara da se uključe u javnu raspravu o Proračunu Grada za 2022.

Tim povodom oglasila se, također na svom Facebook profilu Marica Raspudić, nekadašnja uposlenica Gradske uprave Mostar. Ona je predložila zanimljiv projekt a koji se tiče kreiranja, kako kaže ''urbanih vrtova u Mostaru''.

''Predlažem da se u Proračunu nađe 30.000 km za projekt 'Revitalizacija mostarskih bašče na Kopu Vihovići". Spremna sam volonterski osmisliti i napraviti plan i pronaći agronoma, hidroinzenjera i elekroinzenjera koji bi bili spremni volonterski mi pomoći kako bi Mostar dobio urbane vrtove na tom velikom zapuštenom prostoru. Novac bi bio potreban za ograđivanje (za pocetak cca 3 duluma zemljišta za tridesetak prvih parcela po cca 100 m2), te za neophodne zemljane radove i prikljucak vode i struje. Parcele bi se besplatno davale u najam'', navela je Raspudić na svom Facebook profilu.

Raspudić je navela i da se osobno bavi vrtlarstvom, spremna bi bila surađivati na projektu.

''Osim sto bi doprinio socijalnoj integraciji, ekonomski osnažio pojedince (prije svih umirovljenike) u vrijeme kad hrana postaje sve skuplja i nedostupnija, ovo bi bio i najjeftiniji način obnove i održavanja ovog devastiranog i zapuštenog prostora u gradu'', napisala je Raspudić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close