Na meti napada

Zuckerbergova sigurnost koštala Facebook više od 23 milijuna dolara

Smatra se da su svi troškovi upućeni sigurnosti Zuckerberga u potpunosti opravdani, pogotovo zbog većeg broja situacija koje su zahtijevali višu razinu sigurnosti.
Gospodarstvo / Novac | 12. 04. 2021. u 08:47 Bug.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi podnesak Komisije za vrijednosnice i burzu Sjedinjenih Američkih Država (SAD), pokazuje da je Facebook u 2020. godini potrošio više od 23 milijuna dolara za sigurnost glavnog izvršnog direktora Marka Zuckerberga.

Naime, u izjavi se punomoćnika navodi da je Facebookova godišnja revizija sigurnosti tvrtke, identificirala specifične prijetnje upućene Zuckerbergu.

Tvrdi se da je Zuckerberg sinonim za Facebook te je zbog toga izravno povezan s negativnim sentimentima u vezi tvrtke.

Osim toga, Facebookova godišnja revizija sigurnosti pokazuje da su na porast troškova zaštite Zuckerberga i njegove obitelji utjecali novonastali putni protokoli zbog pandemije korona virusa, izborna sezona i drugi periodi s većim sigurnosnim rizikom, ali i veći troškovi za sigurnosno osoblje.

Zuckerberg je tako za sigurnosno osoblje dobio 10 milijuna dolara, dok su troškovi osnovnog osiguranja porasli za 3 milijuna dolara u usporedbi s 2019. godinom.

Punomoćnik u izjavi smatra da su svi troškovi u potpunosti opravdani i neophodni, među ostalom i jer je Zuckerberg zatražio godišnje primanje od jednog dolara te također odbija primanje bonusa ili nagrada.

Podsjećamo da je direktorica operativnih poslova Facebooka, Sheryl Sandberg, rekla u intervjuu za Reuters da napad na Kapitol nije organiziran na Facebooku, već na drugim platformama.

Sanberg je tvrdila da ostale platforme nemaju dovoljnu sposobnost zaustavljanje mržnje, transparentnost i standard kakav Facebook ima, no, prema izvješću Tech Transparency Projecta, Trumpove su pristaše mjesecima prije, koristeći se grupama na Facebooku, planirali svoj nasrtaj na Kapitol.

Kopirati
Drag cursor here to close