Za njih ima novca

Zaposlenima u institucijama topli obrok uvećan na 11 KM, naknada za prijevoz veća za 20%

Današnjom odlukom se zaposlenim u institucijama BiH 'topli obrok' od 1. rujna 2022. godine povećava sa sadašnjih 8,00 KM na 11,00 KM, a dnevna i tjedna naknada za prevoz se povećava za oko 20 posto.
Gospodarstvo / Novac | 28. 07. 2022. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o visini novčane naknade zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za ishranu tijekom rada.

Ovom odlukom se zaposlenim u institucijama BiH 'topli obrok' od 1. rujna 2022. godine povećava sa sadašnjih 8,00 KM na 11,00 KM. 

Izuzetak su izabrani i imenovani dužnosnici (članovi Predsjedništva BiH, zastupnici i izaslanici Parlamentarne skupštine BiH, predsjedatelj Vijeća ministara BiH, ministri i zamjenici, rukovoditelji institucija i njihovi zamjenici), kojima naknada za ishranu neće biti povećana i iznosit će 6,00 KM, priopćeno je iz Vijeće ministara BiH.

Na sjednica je donesena Odluka o izmjenama Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i s posla u institucijama Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način se dnevna i tjedna naknada za prevoz utvrđena na osnovu udaljenosti mjesta rada od mjesta prebivališta zaposlenog ovisno od broja kilometara, povećava za oko 20 posto, počevši od 1. rujna ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close