Potpisan ugovor

Zajam od 30 milijuna eura za intergrirano upravljanje koridora rijeka Save i Drine

Prema uvjetima iz ovog ugovora o zajmu sredstva u iznosu 30 milijuna eura bit će alocirana na Republiku Srpsku uz rok otplate od 32 godine i sedam godina grejs perioda.
Gospodarstvo / Novac | 10. 12. 2020. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina potpisala je danas sa Svjetskom bankom ugovor o zajmu u vrijednosti 30 milijuna eura namijenjenih za integrirano upravljanje koridora rijeka Save i Drine.

Međunarodna banka za obnovu i razvoj na ovaj način podržala je Program integriranog razvoja koridora rijeka Save i Drine koji će se provoditi u tri faze, a regionalnog je karaktera jer uz BiH obuhvata područje Crne Gore i Srbije.

Ministar Vjekoslav Bevanda, koji je potpisnik u ime naše zemlje, naglasio je da je riječ o važnom i složenom projektu koji ima za cilj zaštitu okoliša, ali i zaštitu od poplava te unapređenja plovnog puta deminiranjem desne obale koridora rijeke Save.

''Važnost ovog projekta je i u regionalnoj suradnji koja nam je u ovom segmentu potrebna što smo najbolje vidjeli kada su bile poplave. Moramo se okrenuti zaštiti okoliša i ulaganjima u naše prirodne potencijale'', istaknuo je ministar Bevanda.

Prema uvjetima iz ovog ugovora o zajmu sredstva u iznosu 30 milijuna eura bit će alocirana na Republiku Srpsku uz rok otplate od 32 godine i sedam godina grejs perioda.

Ministar Bevanda izrazio je zahvalnost Svjetskoj banci koja pruža potporu kako u konzultantskim poslovima tako i financiranju projekata koji doprinose boljoj kvaliteti života građana BIH.

Ugovor je potpisan korespondentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog epidemioloških mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa Covid -19.

Kopirati
Drag cursor here to close