Raspodjela

Vlada HNŽ: Za zgradu 850.000, kulturi i sportu po 500.000, za televiziju 220.000…

Vlada je usvojila Odluku kojom je odobreno 850.000 KM za rekonstrukciju, investicijsko održavanje i dogradnju zgade Skupštine HNŽ, te nabavu opreme.
Gospodarstvo / Novac | 03. 03. 2021. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog krize koju je izazvala pandemija koronavirusa, ovogodišnji proračun u odnosu na prošlu godinu umanjen za oko 17 milijuna KM, a javni prihodi od početka godine manji su za oko 15%, objavila je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije nakon sjednice koja je održana u srijedu u Mostaru s koje je poručeno kako se radio o ''složnoj proračunskoj situaciji''.

Kako je navedeno, iz resora Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta donesen je niz odluka među kojima je odluka o izdvajanju ukupno 500.000 KM za potporu sportu, od čega 150.000,00 KM za izvanredne sportske rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Pročitajte još

Također, donesena je odluka o izdvajanju ukupno 500.000 KM za potporu kulturi, za nacionalna udruženja i organizatore nacionalnih manifestacija, odnosno za projekte koji afirmiraju povijesni razvoj BiH i kulturni identitet njenih naroda, doprinose podizanju afirmacije kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, te kulturnih ruta - njihove samoodrživost i jačanja turističke ponude HNŽ.

Usvojena je i Odluka kojom se odobrava izdvajanje 220.000 KM za Radioteleviziju Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.

Vlada je usvojila Odluku kojom je odobreno 850.000 KM za rekonstrukciju, investicijsko održavanje i dogradnju zgade Skupštine HNŽ, te nabavu opreme.

Vezano za rad Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Vlada je usvojila Program utroška 55.000 KM za aktivnosti vezane za provedbu Prostornog plana HNŽ.

Budući da je ranije donesena Odluka o pristupanju izradi urbanističkog projekta turističke zone „Karaotok“ u sklopu područja posebnih obilježja za područje od značaja za HNŽ Park prirode Hutovo blato, na današnjoj sjednici usvojena je odluka i odobrena su potrebna sredstva za provedbu izbora nositelja izrade urbanističkog projekta „Karaotok“.

Vlada je, na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, razmotrila Informaciju o izvršenju Programa utroška namjenskih sredstava vodnih naknada za 2020. godinu.

Naglašeno je kako je s realizacija Programa tekla u skladu s donesenim odlukama i zahtjevima lokalnih jedinica. Istaknuti su projekti sufinanciranja izgradnje kolektora na području Mostara, izgradnje obaloutvrde na području Konjica, rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže u Jablanici, kanalizacije za Čitluk, vodovodnog sustava Dubrave i vodoopskrbnog sustava za Ravno.

Razmotrena je i Informacija o izvršenju Programa utroška namjenskih sredstava vodnih naknada za novoplanirane projekte među kojima se ističe sufinanciranje realizacije projekata kanalizacijske mreže Konjica, izgradnje vodovodne mreže u općini Prozor – Rama, te međunarodnog odvodnog sustava u Neumu.

Kopirati
Drag cursor here to close