Za 2021. godinu

Usvojen proračun Općine Čitluk

Treća sjednica Općinskog vijeća Čitluk održana je petak u Maloj dvorani Kulturno – informativnog centra.
Vijesti / Politika | 27. 02. 2021. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Čitluk / Sjednica Općinskog vijeća

Vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Čitluk u petak su na Trećoj sjednici uz ostale odluke, donijeli odluku o usvajanju plana proračuna općine Čitluk za 2021. godinu.

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić na sjednici je prezentirao plan proračuna Općine Čitluk za 2021. godinu.

Planom proračuna prihodi, primici i kreditna zaduženja planirana su u iznosu od 10.995.000,00 KM, a rashodi i izdaci u iznosu od 10.995.000,00 KM, s proračunskom tekućom pričuvom od 10.000,00 KM.

Prilikom prezentacije plana proračuna načelnik Radišić, kao predlagač proračuna, očitovao se i o po tri amandmana vijećnika Darke Primorca i Drage Vasilja.

Amandmane upućene na proračun predlagač nije prihvatio uz obrazloženje da je dobar dio predloženog kroz amandmane već sastavni dio prijedloga.

Foto: Općina Čitluk / Sjednica Općinskog vijeća

Kao drugi razlog odbijanja, načelnik Radišić naveo je populizam podnositelja amandmana i njihovo nepoznavanje zakonske regulative. Također, načelnik Radišić je u svom obrazloženju odbijanja dodao kako su podnositelji amandmana Vijeću predložili radnje koje su u koliziji s odlukama koje je donijelo to isto Vijeće, navedeno je iz Općine Čitluk.

Četiri od šest blagovremeno dostavljenih amandmana, na zahtjev podnositelja se glasovanjem izjasnilo Vijeće i iste odbilo, nakon čega je većinom glasova, 16 glasova za i 4 glasa protiv, usvojen prijedlog proračuna općine Čitluk za 2021. godinu.

Usvajanju proračuna koji prihode i rashode Općine Čitluk predviđa u iznosu od 10.995.000,00 KM prethodilo je stavljanje nacrta priračuna na javnu raspravu i ostala zakonom propisana procedura.

Kopirati
Drag cursor here to close