Sjednica

Vlada HBŽ muzejima dala više od 200 tisuća KM

Za Franjevački muzej i galeriju Gorica Livno 144.000,00 KM i za Franjevački muzej „Fra Jozo Križić“ Tomislavgrad, 66.000,00 KM, što će biti transferirano u 12 mjesečnih rata tijekom 2023. godine.
Gospodarstvo / Novac | 09. 03. 2023. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici u Livnu dala je suglasnost Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije na prvi dio Programa utroška sredstava tekućih prijenosa “Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju”.

Za ovaj Program potpora u Proračunu Hercegbosanske županije za 2023. godinu planirana su ukupna financijska sredstva u iznosu od 2.500.000,00 KM a u njegovom prvom dijelu, na koji je dana suglasnost, utvrđen je utrošak u iznosu od 1.289.000,00 KM, dok će se drugi dio Programa donijeti do ljeta tekuće godine.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju Programa transfera financijskih sredstava Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno i Franjevačkom muzeju „Fra Jozo Križić“ Tomislavgrad za 2023. godinu. Ukupno odobrena financijska sredstva za oba muzeja utvrđena su u iznosu od 210.000,00 KM, za Franjevački muzej i galeriju Gorica Livno 144.000,00 KM i za Franjevački muzej „Fra Jozo Križić“ Tomislavgrad, 66.000,00 KM, što će biti transferirano u 12 mjesečnih rata tijekom 2023. godine.

Dana je suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ za provedbu postupka Javne nabave službenih motornih vozila u iznosu od 300.000,00 KM te nabave računalne i druge uredske opreme u iznosu 40.000,00 KM.

Vlada je donijela Zaključak kojim se usvaja Informacija Ministarstva pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije o aktivnostima vezanim za provedbu dokumenta Politika upravljanja ljudskim resursima u državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine i prihvaća predloženi Model sufinanciranja sistema stručnog usavršavanja na županijskom nivou.

Također donijela je i Odluku kojom se ovlašćuje resorni županijski ministar gospodin Milan Bašić, da s Direktorom Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine potpiše Sporazum o međusobnim pravima i obvezama u implementaciji Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Hercegbosanskoj županiji i Model sufinanciranja stručnog usavršavanja na županijskoj razini.

Vlada je usvojila prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu postupka javne nabave u Ministarstvu pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije u iznosu od 290.000,00 KM a u svrhu nadogradnje, adaptacije i opremanja prostorija Općinskog suda u Tomislavgradu, prema projektnoj dokumentaciji dostavljenoj od Općine Tomislavgrad.

Navedena financijska sredstva osigurana su u Proračunu Hercegbosanske županije za kapitalne infrastrukturne investicije u 2023. godini, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close