Potpisani ugovori

Vlada HBŽ-a sufinancira edukaciju učenika u oblasti poljoprivrede i okoliša

Cilj je popularizirati poljoprivredu u svim osnovnim i srednjim školama HBŽ-a kako bi se podigla razina svijesti učenika kroz nastavne i izvannastavne aktivnosti koje su povezane s poljoprivredom i zaštitom okoliša
Gospodarstvo / Novac | 23. 11. 2021. u 12:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Vlada HBŽ-a sufinancira edukaciju učenika u oblasti poljoprivrede i okoliša

Temeljem javnog poziva za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata obrazovnih ustanova vezanih za edukaciju učenika u oblasti poljoprivrede i okoliša, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije (HBŽ) Božo Perić potpisao je ugovore s četiri obrazovne ustanove s područja te županije.

Perić je tom prigodom kazao kako je cilj popularizirati poljoprivredu u svim osnovnim i srednjim školama HBŽ-a kako bi se podigla razina svijesti učenika kroz nastavne i izvannastavne aktivnosti koje su povezane s poljoprivredom i zaštitom okoliša, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Za realizaciju javnog poziva predviđena su sredstva u Programu utroška sredstava tekućih prijenosa "Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju" utvrđenih Proračunom HBŽ-a za 2021. godinu.

Pravo prijave na javni poziv imale su obrazovne ustanove koje su imale projekte povezane s poljoprivredom i zaštitom okoliša, i to za uzgoj bilja i cvijeća u plastenicima i na otvorenom, uzgoj bilja i cvijeća u vodenim otopinama (hidroponija), nabavku pčelinjih zajednica za praktičnu nastavu, organiziranje jednodnevnih učeničkih izleta s ciljem podizanja svijesti o zaštiti okoliša i bioraznolikosti, uređenju školskih vrtova i druge slične projekte.

Obrazovne ustanove koje su ispunile uvjete javnog poziva i koje su potpisale ugovore su Srednja škola "Tin Ujević" Glamoč, Gimnazija "Marko Marulić" Tomislavgrad, Srednja strukovna škola "Silvije Strahimir Kranjčević" Livno i Osnovna škola fra Miroslava Džaje Kupres.

Kopirati
Drag cursor here to close