Sjednica

Vlada HBŽ pomaže onima koje je zatvorila

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva HBŽ, Vlada je donijela Odluku o usvajanju Dopuna programa poticaja gospodarstvu (obrtništvu i malom i srednjem poduzetništvu) u cilju ublažavanja štete uzrokovane pandemijom korona virusa.
Vijesti / Flash | 21. 10. 2021. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na početku današnje sjednice Vlada Hercegbosanske županije donijela je Odluku kojom je dana suglasnost na ugovor o prijenosu koncesije, odnosno na potpuni prijenos prava i obveza definiranih Ugovorom o koncesiji sklopljenog dana 19. 12. 2007. godine između Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije i gospodarskog društva ''ĆURKOVIĆ'' d.o.o.Kupres.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva HBŽ, Vlada je donijela Odluku o usvajanju Dopuna programa poticaja gospodarstvu (obrtništvu i malom i srednjem poduzetništvu) u cilju ublažavanja štete uzrokovane pandemijom korona virusa.

Kako je Odluka Vlade HBŽ o zabrani i ograničavanju kojom se zabranjuje rad ugostiteljskim objektima svih kategorija od 17. 3. 2020. godine na terenu bila višeznačno tumačena od strane poduzetnika, te je određeni broj poduzetnika obustavio rad i time pretrpio štetu, iako se spomenuta Odluka na njih nije odnosila, bilo je potrebno Dopunama programa dati mogućnosti prijave i takvim poslovnim subjektima.

Jednoglasno je donijeta Odluku o usvajanju Programa raspodjele sredstava iz tekućeg granta za programe i projekte u svrhu potpore vjerskim zajednicama za 2021. godinu utvrđenih Proračunom HBŽ za 2021. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Nakon razmatranja prijedloga Vlada je donijela Odluke o razrješenju i imenovanju članova školskog odbora SŠ „Tin Ujević“ iz Glamoča na mandatno razdoblje od 4 godine.

U dijelu sjednice Vlada je razmatrala i primila k znanju Informaciju o provedenim revizijama u zdravstvenim ustanovama za 2020. godinu.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i Zaključak o usvajanju godišnjeg Izvještaja o razvoju s provedbom Strategije razvoja HBŽ za 2020. godinu.

Na prijedlog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ, Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u svrhu financijske pomoći Udruzi umirovljenika HBŽ u iznosu od 5.000,00 KM za nastavak radam priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close