Posjeta

Izaslanici HBŽ-a nakon Izraela svratili kod Grlić Radmana

Studijsko putovanje u Izrael organizirala je izraelska razvojna agencija MASHAV, te Uprava za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).
Vijesti / Flash | 17. 11. 2021. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Izaslanstvo HBŽ-a kod Grlić Radmana

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman u utorak je u Zagrebu ugostio predsjednika Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivana Vukadina, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ -a Božu Perića i ostale dužnosnike iz BiH te veleposlanika Izraela Ilana Mora koji su se vratili sa studijskog putovanja u Izraelu.

Studijsko putovanje u Izrael organizirala je izraelska razvojna agencija MASHAV, te Uprava za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP), priopćeno je u srijedu iz Službe za odnose s javnošću HBŽ-a.

Cilj putovanja bilo je prenošenje izraelskog iskustva u razvoju poljoprivrednog sektora, te je rezultat intenzivnih konzultacija MVEP-a, izraelskog ministarstva vanjskih poslova, MASHAV-a i triju županija u BiH.

Ministar Grlić Radman izrazio je veliko zadovoljstvo što su razvojni interesi Hrvatske i Izraela u skladu s iskazanim potrebama i željama za suradnju triju županija u BiH (Posavska, Hercegbosanska i Zapadnohercegovačka) s kojima je Hrvatska osobito povezana, a koje imaju veliki potencijal u poljoprivrednoj industriji, te dodao da je ovaj projekt potvrda odličnih odnosa Republike Hrvatske i Izraela.

Kopirati
Drag cursor here to close