HBŽ

Uvodi se uvodi dječji doplatak za djecu do 15 godina starosti

Na sjednici je utvrđen i prijedlog Financijskog plana Zavoda za upošljavanje HBŽ za 2018. godinu. Prijedlog će biti upućen u proceduru Skupštine HBŽ-a, a ukupni prihodi identični su rashodima i iznose 3,53 milijuna maraka.
Gospodarstvo / Novac | 22. 12. 2017. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) u četvrtak je utvrdila Prijedlog odluke o doplatku za djecu, koja će biti upućena u skupštinsku proceduru, kojom se uređuje pravo na doplatak za djecu do navršene petnaeste godine života.

Sredstva za financiranja prava na doplatak za djecu, potrebna za provođenje te odluke, bit će osigurana u Proračunu Hercegbosanske županije za 2018. podinu, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Iznos doplatka za djecu utvrđuje Vlada HBŽ-a posebnom odlukom na prijedlog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a.

Vlada je na sjednici usvojila Odluku o utrošku sredstava iz Programa utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpora općinama-vodoprivreda" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2017. godinu. Sredstva za realizaciju Programa u ovoj godini iznose 400.000 marka.

Na sjednici je utvrđen i prijedlog Financijskog plana Zavoda za upošljavanje HBŽ za 2018. godinu. Prijedlog će biti upućen u proceduru Skupštine HBŽ-a, a ukupni prihodi identični su rashodima i iznose 3,53 milijuna maraka.

Utvrđen je Prijedlog odluke o izvršavanju Financijskog plana Zavoda za upošljavanje HBŽ-a za sljedeću godinu. Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na Program rada Zavoda za upošljavanje HBŽ-a za 2018. godinu.

Također, donesena je Odluka o usvajanju Programa financiranja/sufinanciranja lokalne cestovne infrastrukture, odnosno lokalnih cesta za koje su općine s područja HBŽ-a, po pozivu Uprave za ceste, dostavile zahtjeve i prijedloge ukupne vrijednosti 300.000 maraka.

Financijska sredstava iz ove Odluke planirana su u Proračunu Hercegbosanske županije za 2017. godinu.

Vlada je donijela Odluka o odobravanju raspodjele financijskih sredstava općinama s područja HBŽ-a u ukupnom iznosu od 400.000 maraka kao pomoć nižim razinama vlasti.

Usvojena je Odluka o transferu financijskih sredstava Razvojnom programu Ujedinjenih naroda (UNDP) za implementaciju projekta "Zeleni ekonomski razvoj" u svrhu provedbe infrastrukturnih radova na javnim objektima Dom zdravlja Glamoč i Dom zdravlja Drvar.

Na sjednici su donesena Odluke o raspodjeli sredstava udrugama građana iz Proračuna HBŽ-a za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 40.000 maraka i Odluka o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja.

Na temelju donesene Odluke odobrena su financijska sredstva u iznosu od 36.000 maraka iz Tekuće potpore Proračuna Uprave civilne zaštite HBŽ-a za 2017. godinu za pomoć vatrogasnim postrojbama HBŽ-a.

Vlada je razmatrala i donijela Zaključak s pozitivnim mišljenjem na nacrt Sporazuma između Ruske Federacije i BiH o socijalnom osiguranju, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo financija Hercegbosanske županije (HBŽ), u suradnji s Ministarstvom rada, zdravstva, socijalne srbi i prognanih HBŽ-a, isplatilo je u petak sredstva za studeni 2017. godine za korisnike stalne novčane pomoći, porodiljne naknade i civilne žrtve rata.

Za isplatu stalnih novčanih pomoći za 822 osobe na području HBŽ-a isplaćeno je 82.200 maraka, a za jednokratne novčane pomoći za osobe u stanju socijalne potrebe iznos od 8.000 maraka. Tim osobama plaćeno je i zdravstveno osiguranje u iznosu od 16.358 maraka.

Za studeni ove godine na ime porodiljnih naknada isplaćeno je 108.443 maraka za 138 rodilja koje su u radnom odnosu, a na ime 176 neuposlenih rodilja na području HBŽ-a isplaćeno je 25.000 maraka.

Za isti mjesec na ime 82 civilne žrtve rata na području HBŽ-a isplaćeno je 26.030 maraka.

Odlukom Vlade HBŽ-a dodijeljeno je Centru za socijalni rad Kupres 7.000 maraka za deblokadu žiro računa tog Centra, navodi se u priopćenju iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close