Novac

Usvojen proračun općine Stolac za 2018. godinu u iznosu od 6 528 000 KM

Proračun za 2018. godinu je i razvojni i socijalni, jer će se istim osigurati sredstva za normalno funkcioniranje svih ustanova, poduzeća i ostalih proračunskih korisnika koji se oslanjaju na općinu Stolac.
Gospodarstvo / Novac | 22. 12. 2017. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PR  / Usvojen proračun općine Stolac

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Stolac usvojen je proračun općine Stolac za 2018. godinu u iznosu od 6 528 000 KM.

Osim Proračuna za 2018. godinu, usvojen je i Rebalans Proračuna općine Stolac za 2017. godinu u iznosu od 5.427.315.56 KM.

Prema riječima Načelnika općine, Stjepana Boškovića u odnosu na prošlogodišnji, Proračun za 2018. godinu je i razvojni i socijalni, jer će se istim osigurati sredstva za normalno funkcioniranje svih ustanova, poduzeća i ostalih proračunskih korisnika koji se oslanjaju na općinu Stolac.

Razvojni segment proračuna možemo prepoznati u nizu kapitalnih projekata koji se planiraju realizirati u 2018. godini. Od kapitalnih projekata koji su već započeti ili će se tek pokrenuti sljedeće godine načelnik je izdvojio; projekte u gospodarskoj zoni Hodovo, izgradnja sustava za navodnjavanje poljoprivrednih površina, sanacija lokalnih cesta, nastavak izgradnje sportske dvorane na Crnićima, poboljšanje energetske učinkovitosti Doma zdravlja Stolac, veliki projekt vodoopskrbe Dubravske visoravni, nastavak rekonstrukcije javne rasvjete u gradu Stocu, te rekonstrukcija i održavanje javnih površina.

Novac za realizaciju kapitalnih projekata planiran je jednim djelom od prenesenih sredstava iz 2017. godine i sredstava planiranih u Proračunu za 2018. godinu.

U Proračunu su također osigurana sredstva za stipendije, volontere, prijevoz učenika kao i za projekte iz kulture i sport.

Kopirati
Drag cursor here to close