Općinsko vijeće

Usvojen proračun općine Čitluk za 2020. godinu

Rebalansom su prihodi i rashodi planirani u 2019. godini povećani s 9,05 milijuna maraka na 9,99 milijuna.
Gospodarstvo / Novac | 20. 12. 2019. u 10:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće Čitluk, na sjednici održanoj u četvrtak, jednoglasno je usvojilo plan proračuna te općine za 2020. godinu koji predviđa prihode, primitke i kreditna zaduženja u iznosu od 9,33 milijuna maraka.

Usvojen je i Prijedlog odluke o izvršenju proračuna općine Čitluk za narednu godinu, kao i rebalans proračuna za 2019. godinu kojemu se pristupilo uslijed promjene zakonskih propisa, okončanja projekata iz ranijih godina financiranih iz kreditnih sredstava EIB-a i izmjena ostalih okolnosti poslovanja, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Čitluk.

Rebalansom su prihodi i rashodi planirani u 2019. godini povećani s 9,05 milijuna maraka na 9,99 milijuna.

Općinsko vijeće Čitluk usvojilo je i izmjene i dopune Regulacijskog plana "Bare 1" u Čitluku, kao i odluku o provođenju usvojenih izmjena i dopuna vezanih za taj regulacijski plan.

Koordinator Općinskog razvojnog tima Slaven Markota prezentirao je izvješće o realizaciji Strategije razvitka općine Čitluk za 2018. godinu te podsjetio na činjenicu kako je za razdoblje od 2019. do 2027. godine usvojena Integrirana strategija razvoja općine Čitluk, koja je izrađena po novoj metodologiji u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP).

Vijećnici su također dali svoju suglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku te su pred kraj sjednice razriješili ranije imenovanog člana Školskog odbora Ivana Primorca, a kao novu članicu Odbora imenovali su Tomislavu Vasilj, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close