Proračun za 2019. godinu

U blagajni Širokog Brijega 11.971.100 KM

U odnosu na nacrt proračuna pristigla su tri amandmana, koja su i prihvaćena. Tim amandmanima došlo je do povećanja izdataka za Crveni križa Grada Širokog Brijega, JP Radio Široki Brijeg i Dom ''Marija naša nada''.
Gospodarstvo / Novac | 21. 12. 2018. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Širokog Brijega Vinka Topića održana je 21. sjednica Gradskog vijeća. Na sjednici su bili nazočna 24 vijećnika, koji su jednoglasno usvojili zapisnik s prethodne sjednice.

Prije početka radnog dijela sjednice svečanom prisegom Nikola Mikulić je preuzeo vijećničku dužnost. Vijećniku Nikoli Mikuliću, nakon što je Marija Lovrić podnijela ostavku (osvojila mandat u Skupštini ŽZH), SIP je dodijelio mandat kao kandidatu s najvećim brojem glasova iza nje s liste Saveza za Široki Brijeg.

Usvojen je prijedlog Proračuna Grada Širokog Brijega za 2019. godinu u iznosu od 11.971.100,00 KM.

Prijedlog je obrazložio pomoćnik gradonačelnika za financije Mate Zadro. U odnosu na nacrt proračuna pristigla su tri amandmana, koja su i prihvaćena. Tim amandmanima došlo je do povećanja izdataka za Crveni križa Grada Širokog Brijega, JP Radio Široki Brijeg i Dom ''Marija naša nada'' (povećanje sa 60.000,00 na 72.000,00 KM).

Također usvojena je i odluka o izvršenju proračuna Grada Širokog Brijega za 2019. godinu.

Informacija o zimskom održavanju lokalnih i nekategoriziranih cesta na području grada Širokog Brijega za 2018. godinu primljena je na znanje.

Prema programu rada Gradskog vijeća, vijećnicima i javnosti pružena je informacija o aktivnostima iz oblasti kulture, športa i drugih društvenih događanja u Širokom Brijegu.

Istaknuto je kako Grad Široki Brijeg ulaže velike napore i znatna sredstva kako bi proširio djelokrug športskih i kulturnih zbivanja. Kako je već na početku godine i prezentirano javnosti, većina ovih događaja održava se u sklopu manifestacije ''Briješka zvona''.

Na samom kraju sjednice gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić poželjeli su svima sretan Božić i uspješnu Novu godinu, priopćeno je iz Grada Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close