Projekti civilnog društva

Tko želi milijun u Rami?

Ovo je regionalni projekt koji se implementira iz Bosne i Hercegovine u zemlje Balkana.
Gospodarstvo / Novac | 16. 02. 2022. u 10:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Općini Prozor-Rama u utorak je održana javna rasprava o projektu "ReLOaD2" za predstavnike organizacija civilnog društva te zainteresirane pojedince.

Ukupna vrijednost projekta, kojeg financira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) na teritoriju zapadnog Balkana je 13 milijuna eura, a vrijednost pojedinih projekata imat će proračune u rasponu od 10.000 i 70.000 KM. 

Na javnoj raspravi predstavljeno je pet glavnih oblasti s pripadajućim točkama, a to su: mladi, sport, socijalna politika, kultura i zaštita okoliša i ruralni razvoj.

"Općina Prozor-Rama je jedna od ukupno 13 općina koje sudjeluju u ovoj fazi projekta. Ovo je regionalni projekt koji se implementira iz Bosne i Hercegovine u zemlje Balkana. To je nešto na što smo ponosni, jer je to jedan domaći bosanskohercegovački 'proizvod'. Ono što mi zagovaramo, osim rada s organizacijama civilnog društva, jeste jedan drugi segment rada, a to je rad s lokalnim samoupravama. Ono što želimo vidjeti da općine u kojima radimo imaju transparentan pristup dodjeli sredstava koja su namijenjena za organizacije civilnog društva", kazao je Damir Žarak iz UNDP-a

U sljedećih desetak dana bit će raspisan javni poziv za organizacije civilnog društva za implementaciju projekata na području općine Prozor-Rama.

Poziv će biti otvoren za sve organizacije, ali aktivnosti i korisnici projekta moraju biti s područja općine i na poziv se obično prijavljuju domaće organizacije.

U okviru projekta bit će priređen "Otvoreni dan" gdje će biti predstavljene projektne forme, a nakon toga za sve zainteresirane bit će organiziran besplatan dvodnevni trening upravljanja projektnim ciklusom.

Kada većina organizacija civilnog društva bude imala određene ideje i projekte, na njima će raditi s mentorima kroz tri jednodnevne sesije, poručeno je iz UNDP-a.

Zemlje u kojima se provodi ovaj projekt, koji za cilj ima jačanje participativne demokracije i EU integracija na zapadnom Balkanu, su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Kopirati
Drag cursor here to close