Koji je razlog?

Tesline su se dionice od Muskova preuzimanja Twittera sunovratile

Analitičari u prosjeku očekuju da će Tesla izvijestiti o dobiti od 1,13 dolara po dionici na gotovo 24,2 milijarde dolara od prodaje, prema anketama koje je objavio Yahoo Finance.
Gospodarstvo / Novac | 25. 01. 2023. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednja tri mjeseca bila su kaotična za Teslu, čiji je izvršni direktor Elon Musk već postao konstanta na Twitteru s najavama koje hvale njegovu viziju budućnosti. No istovremeno, šef Twittera i Tesle omalovažava novinare koji mu postavljaju teška pitanja, piše portal Cnet.

Otkako je platio više od 44 milijarde dolara za preuzimanje Twittera, Musk je samo pojačao spomenute aktivnosti, uz to dijeleći teorije zavjere, napadajući transseksualnu zajednicu i tvitajući s ekstremističkim političkim komentatorima, piše navedeni portal.

U međuvremenu, dionice Tesle su pale čak za 65 posto u 2022. godini, u vrijeme dok konkurencija drugih proizvođača automobila raste u segmentu električnih vozila i tehnologija vezanih za ta vozila. U siječnju su dionice porasle za 33 posto, na 143,75 dolara, no to je i dalje daleko ispod Teslinog rekorda od 407 dolara od prije nešto više od godine dana.

Očekuje se da će Tesla u srijedu objaviti svoju dobit i prodaju za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. I dok je to možda samo još jedno Teslino rutinsko izvješće, u trenutnoj situaciji to bi izvješće moglo biti i pokazatelj budućnosti te tvrtke i može li ona uspjeti unatoč Muskovoj pozornosti podijeljenoj s drugim projektima i stvarima, javlja Zimo.

Puno loših vijesti već je utkano u Tesline dionice. Pepeljugina vožnja je gotova za Teslu i Musk sada treba voditi tvrtku kroz ovu mračnu makro oluju kategorije 5, umjesto da se fokusira na svoje novo zlatno dijete Twitter, koji po našem mišljenju ostaje distrakcija za priču o Tesli, napisao je Wedbushov analitičar Daniel Ives u poruci ulagačima ranije u siječnju.

Odvlačenje pažnje je izraz kojeg upotrebljavaju i drugi analitičari u opisivanju Muskove prividne opsjednutosti Twitterom.

Vjerujemo da je gospodin Musk sve više izoliran kao upravitelj Twitterovih financija sa svojim upravljanjem korisnicima na platformi. Vidimo potencijal za petlju negativnih povratnih informacija zbog odlaska oglašivača i korisnika Twittera... baš u trenutku kada se Teslino konkurentsko okruženje pojačava, napisali su analitičari Oppenheimera u poruci ulagačima u prosincu 2022. godine, kada je tvrtka bila među prvima u godinama koja je smanjila rejting Teslinih dionica.

Analitičari u prosjeku očekuju da će Tesla izvijestiti o dobiti od 1,13 dolara po dionici na gotovo 24,2 milijarde dolara od prodaje, prema anketama koje je objavio Yahoo Finance. To bi značilo skok dobiti od 32 posto, uz povećanje prodaje od 36 posto. Tvrtka je ranije u siječnju snizila cijene svojih automobila za čak 20 posto, što su analitičari smatrali potezom kojim se suočava s konkurentima, iako je taj pad također uznemirio sadašnje vlasnike i preprodavače Tesle, koji su se odjednom morali boriti s time da su, ili platili više, ili dobili manje od kupnje/prodaje rabljenih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close