Što se događa?

Tesla likvidirala 75% svojih kriptovaluta

Vijest da je Tesla likvidirala tri četvrtine svojeg bitcoin portfelja sigurno će se odraziti na stanje na kriptoburzama.
Gospodarstvo / Novac | 21. 07. 2022. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tesla je već izvijestila o brojevima isporuka vozila za drugi kvartal ove godine, a sad njihovo puno financijsko izvješće za to razdoblje otkriva kako se nose s inflacijom i ukupnim gospodarskim padom, u kombinaciji s padom cijena bitcoina i drugih kriptovaluta.

U pismu ulagačima, direktori Tesle otkrili su da je tvrtka prodala 75 posto svojih bitcoin ulaganja, dodajući 936 milijuna dolara u gotovini svojoj bilanci.

Prošle godine Tesla je uložila 1,5 milijardi dolara u bitcoin i najavila da će prihvatiti bitcoin kao sredstvo za plaćanje pri kupovini njihovih vozila. Tesla je počela prihvaćati bitcoin krajem ožujka prošle godine, a onda se u svibnju dogodio potpuni preokret, nakon samo 49 dana od prihvaćanja bitcoina kao platežnog sredstva.

U posljednjem izvješću Tesla ističe da je vrijednost njihove preostale "digitalne imovine" 218 milijuna dolara, što je u prethodnim kvartalima iznosilo oko 1,2 milijarde dolara. U srpnju 2021. godine, šef Tesle Elon Musk govorio je kako on ne prodaje, nego pumpa kriptovalute, javlja Zimo.

Mogao bih pumpati, ali ne rješavam ih se... Definitivno ne vjerujem u postizanje visoke cijene i prodaju ili nešto slično. Volio bih vidjeti da bitcoin uspije, poručio je tada Musk.

Tijekom razgovora s investitorima, Musk se osvrnuo na rasprodaju kriptovalute, rekavši da to "ne treba shvatiti kao neku presudu bitcoinu". Umjesto toga, rekao je, Tesla je prodala svoj bitcoin zbog zabrinutosti za ukupnu likvidnost tvrtke s obzirom na gašenja zbog pandemije koronavirusa u Kini.

Drugim riječima, Tesli je trebao novac. Nismo prodali ništa od našeg dogecoina, rekao je međutim Musk, a kasnije je nazvao tu, njemu inače omiljenu kriptovalutu, sporednim stvari sporedne stvari.

 

Kopirati
Drag cursor here to close