Pomoć

Stocu za štete od potresa 600.000 KM

Gospodarstvo / Novac | 30. 11. 2023. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH donijela je danas Odluku kojom je usvojen Program utroška sredstava tekućih transfera utvrđenih Federalnom ministarstvu prostornog uređenja u okviru Tekućih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima u iznosu od 600.000 KM za pomoć gradu Stocu za saniranje posljedica potresa na području ovog grada.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja će u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove odluke, cjelokupan iznos sredstava prenijeti Gradu Stocu, a eventualna neutrošena sredstva ovaj grad je dužan vratiti u proračun FBiH po završetku Programa.

Dodijeljena sredstva dodijelit će se Gradu Stocu, u skladu sa dostavljenim programom/projektom i financijskom planu, a utrošit će se za realizaciju projekta „Stabilizacija stijenske mase na istočnim padinama naselja Stolac“.

''O načinu utroška odobrenih sredstava za odobreni projekat potpisat će se ugovor između Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Grada Stoca, kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obveze. O utrošenim sredstvima Grad Stolac će kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prostornog uređenja koje će se o tome izvještavati Federalno ministarstvo financija'', priopćila je Vlada Federacije BiH.

Grad Stolac je u obvezi da dodijeljena sredstva koristi namjenski i dostavi izvještaj s kompletnom dokumentacijom kojom se dokazuje njihov namjenski utrošak u roku od 15 dana od dana završetka programa/projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close