Travnik

SBŽ prva u FBiH: Usvojen Proračun vrijedan 356,65 milijuna

Proračun je u odnosu na ranije usvojeni Nacrt veći za 1.390.300 KM te iznosi 356.655.622 KM.
Gospodarstvo / Novac | 07. 12. 2023. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Županije Središnja Bosna na sjednici održanoj u četvrtak usvojila je Prijedlog Proračuna Županije Središnja Bosna za 2024. godinu.

Uvećan za 1.390.300 KM

Proračun je u odnosu na ranije usvojeni Nacrt veći za 1.390.300 KM te iznosi 356.655.622 KM.

U odnosu na Nacrt, najveća promjena se dogodila u Ministarstvu gospodarstva gdje je usvojeno povećanje transfera za javna komunalna poduzeća u iznosu od 870.000 KM, kao i u ministarstvu pravosuđa i uprave i to za stavku "Odjel za pružanje besplatne pravne pomoći".

Treće značajno uvećane je u okviru Ministarstva unutarnjih poslova gdje će više sredstava biti izdvojeno za rekonstrukciju zgrada policijskih stanica u Županiji Središnja Bosna.

Odobreni Prijedlog Proračuna ŽSB za 2024. godinu integrira niz razvojnih inicijativa i ključnih socijalnih mjera.

Prvi u Federaciji BiH

Ministrica financija, Mirjana Plavčić, istaknula je:

"Planirana su značajna sredstva za kapitalne i razvojne projekte, podršku gospodarstvu, poljoprivredi, kulturi, sportu, braniteljima i mladima. Velika ulaganja predviđena su za transfere iz područja socijalne zaštite, kao i infrastrukturna ulaganja u ključne objekte poput škola, predškolskih ustanova, policijskih stanica, zdravstvenih ustanova i pravosudnih institucija – sudova, među ostalima".

Foto: PR / Ministrica financija Mirjana Plavčić

Prijedlog proračuna za 2024. godinu predstavlja povećanje od 6,1% u odnosu na Izmjene i dopune prošlogodišnjeg Proračuna Županije Središnja Bosna.

Ova odluka čini Županiju Središnja Bosna prvom županijom u Federaciji koja je usvojila Prijedlog Proračuna za 2024. godinu, potvrđeno je riječima podrške i pohvale od strane ministara u Vladi ŽSB i premijera ŽSB.

Na inicijativu ministrice financija ŽSB, Mirjane Plavčić, Vlada ŽSB razmotrila je informaciju o dugoročnom kreditnom zaduženju ŽSB s ciljem realizacije važnih projekata iz županijske i općinske nadležnosti.

Ova informacija jednoglasno je podržana, otvarajući put daljnjoj proceduri u resornom ministarstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close