Ruke u vijeću

Povećana cijena vode u Mostaru

U usvojenu odluku uvrstit će se i amandmani a mostarski Vodovod zadužen je da Gradskom vijeću pripremi dodatna izvješća.
Gospodarstvo / Novac | 31. 08. 2023. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o poskupljenju vode u Mostaru usvojena je s 24 glasa ZA, jednim protiv i uz šest suzdržanih vijećnika Gradskog vijeća Grada Mostara.

U usvojenu odluku uvrstit će se i amandmani a mostarski Vodovod zadužen je da Gradskom vijeću pripremi dodatna izvješća.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je obraćajući se vijećnicima da je ''svima poznato šta smo zatekli u vodovodnim poduzećima''.

  / Prezentacija Vodovoda prikazana u Vijećnici

Rekao je kako je zateknuto ''kaotično stanje dijelom zbog načina kako se radilo dijelom zbog nedostatka Gradskog vijeća''.

Dodao je kako akti poduzeća i cijene nisu usklađeni sa zakonima i metodologijama. Kordić je dodao i kako Mostar ima najjeftiniju vodu u regiji.

Salem Marić, predsjedatelj Gradskog vijeća, rekao je kako je učinjeno više napora o ujedinjenju ovog poduzeća dok je direktor Vodovoda, Anton Vidačak, poručio kako su pokrenute ''žive aktivnosti na konsolidaciji'' te da je poboljšan rad tehničkih službi.

  / Prezentacija Vodovoda prikazana u Vijećnici

Naime, domaćinstva u Mostaru plaćat će potrošnju vode po cijeni od 1,38 KM po metu kubnom, a gospodarstvenici, ovisno o djelatnosti od 2,16 do 2,35 KM po metru kubnom potrošene vode ukoliko Gradsko vijeće grada Mostara usvoji odluku o utvrđivanju cijena pružanja usluga snabdijevanja pitkom vodom i odvodnje otpadnih voda.

Mostarski vijećnici uoči sjednice iznijeli su različite stavove.

Ranije je Vodovod Mostar rečeno kako se ne radi o poskupljenju nego o usklađivanju cijena.

Kopirati
Drag cursor here to close