Vlada FBiH

Plaće bi uskoro trebale biti na računima rudara

Po pitanju budućnosti RMU Zenica možemo reći da je stručni tim snimio situaciju, izradio elaborat i da će vrlo brzo priopćiti preporuke i daljnje korake vezane za budućnost ovog rudnika.
Gospodarstvo / Novac | 04. 04. 2024. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Nikšićem je još jednom pokazala da ne traži opravdanja već rješenja. Mogli smo reći da to nije naš problem, da isplata rudarima nije u nadležnosti ni Vlade Federacije ni JP Elektroprivrede BiH, već da je to zadatak uprave rudnika, ali smo umjesto toga pronašli rješenje da radnici RMU Zenica dobiju zaostale plaće", kazao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić.

Podsjetimo, ministar Lakić i v. d. direktor JP Elektroprivrede BiH Sanel Buljubašić su ovu isplatu dogovorili na sastanku sa predstavnicima Sindikata i uprave rudnika, koji je održan 14. ožujka 2024. godine u Kaknju. Vlada Federacije BiH je svoj dio dogovora ispoštovala i pronašli smo zakonito rješenje za isplatu plaća za siječanj i veljaču. Plaće bi uskoro trebale biti na računima rudara.

Po pitanju budućnosti RMU Zenica možemo reći da je stručni tim snimio situaciju, izradio elaborat i da će vrlo brzo priopćiti preporuke i daljnje korake vezane za budućnost ovog rudnika, istaknuo je Lakić.

"Svjesni smo da se moramo zajednički suočiti sa brojnim problemima i da ćemo rudnike morati dovesti na optimalnu razinu. Danas je RMU Zenica u problemima i moramo se potruditi da sutra to ne bude neki drugi rudnik. Svi rudnici će se u idućem periodu morati posvetiti sistematizaciji i optimizaciji poslovanja kako bi se proizvodnja uglja povećala, a cjelokupni elektroenergetski sistem očuvao te imao stabilno i sigurno funkcioniranje", istaknuo je ministar Lakić.

Kopirati
Drag cursor here to close