Turista, turista ...

Otvoriti bh. granice za sve strane turiste

Federalno ministarstvo okoliša i turizma pozdravilo je u petak odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine koje je u četvrtak od Vijeća ministara zatražilo da se otvori granica
Gospodarstvo / Novac | 28. 08. 2020. u 14:32 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Primjerena ilustracija za ovaj tekst

Federalno ministarstvo okoliša i turizma pozdravilo je u petak odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine koje je u četvrtak od Vijeća ministara zatražilo da se otvori granica za državljane Turske, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Kine.

Također, na današnjoj je sjednici i Federalne vlada usvojila inicijativu Federalnog ministarstva okoliša i turizma prema kojoj će i Vlada FBiH zatražiti od Vijeća ministara BiH da otvori granice za sve strane turiste.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo odavno upozorava koliko je značajno otvaranje granice za ulazak građana Turske, SAD-a i zemalja istoka u BiH u smislu spašavanja turističke sezone i pomoći turističkom sektoru.

“Od Turske i drugih država možemo naučiti mnogo o tome kako se pomoću skenera kontroliraju turisti na aerodromima prilikom dolaska, pa je gotovo nemoguće da vam dođe zaražena osoba. Onaj tko ima povišenu temperaturu, diskretno ga pozovu i testiraju. To isto možemo raditi i mi na našim aerodromima“, rekla je Đapo.

Ministrica smatra da Vijeće ministara BiH treba da nakon otvaranja granice, propiše i uvjete ulaska u BiH u smislu da gosti dostave negativan test na koronavirus ili na neki drugi način.

Za sada, u Bosnu i Hercegovinu mogu ući samo državljani zemalja članica Europske unije, zemalja Schengenskog područja i to uz negativan PCR test.

U BiH mogu i državljani Srbije te Crne Gore bez potrebnog testa, zaključili su iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close