Izgradnja puteva

Općina Prozor-Rama infrastrukturom podupire poduzetnike

Gospodarstvo / Novac | 17. 08. 2017. u 14:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Prozor-Rama kao poticaj poduzetnicima radi na izgradnji infrastrukture. Danas je završila prvu dionicu puta za farmu "Galić comerc" d.o.o. koja se nalazi u Galićima - Šerovina.
Infrastruktura je osnovni preduvjet za svaki gospodarski razvoj. Česti su komentari na društvenim mrežama kako je smiješno da se u 21. stoljeću priča o asfaltiranju nekog puta. Da, upravo tako.

Općina Prozor-Rama je bila zapuštena prije rata, pa je ostala zanemarena i iza rata sve do 2008. godine. Tada je na čelu s dr. Jozom Ivančevićem započela sustavno raditi na izgradnji putne i vodovodne infrastrukture.

Posebno su se ti radovi pojačali u zadnjih nekoliko godina, nakon što je općina Prozor-Rama sudskim putom izborila sredstva obeštećenja za potopljeno zemljište.

Jedan od veoma pozitivnih primjera kako općina Prozor-Rama pomaže poduzetnike, odnosno, obiteljska gospodarstva je izgradnja prve dionice asfaltnog puta do farme "Galić comerc" d.o.o.

Farma se nalazi u Galićima - Šerovina, udaljena od Luga oko 3 kilometra i raspolaže sa oko 1800 m2 prostora u kojem uzgajaju svinje i tovno govedo. U prvoj fazi asfalirano je 1400 metara puta što itekako olakšava komunikaciju, a time i poslovanje. Inače "Galić comerc" d.o.0. upošljava 10 djelatnika.

"Zahvaljujemo se općini Prozor-Rama na čelu sa dr. Jozom Ivančevićem za svaku potporu i dosadašnju suradnju. Posebno se zahvaljujemo za ovu dionicu puta što je asfaltirana i nama puno znači. To je za nas velika potpora." - kažu iz "Galić comerca".

Kopirati
Drag cursor here to close