U produkciji Bljeska

'Obitelj Grabo' – Predstavljamo crtić o korupciji u BiH

Prvi je to u nizu od deset animiranih filmova nastalih u produkciji kuće Sektor 51 koji na jedinstven način progovara o korupciji u našem društvu.
Gospodarstvo / Novac | 21. 05. 2019. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 23. svibnja u 12 sati u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru bit će premijerno prikazana prva epizoda animiranog filma 'Obitelj Grabo'. Prvi je to u nizu od deset animiranih filmova nastalih u produkciji kuće Sektor 51 koji na jedinstven način progovara o korupciji u našem društvu. 

''Kratkim jednominutnim animacijama nastojimo podignuti svijest o korupciji u našem društvu i upozoriti na sve negativnosti koje ova pojava nosi sa sobom. Također, cilj je prikazati kako nam se korupcija sve više čini normalnom i, što je najgore, potrebnom pojavom'', poručili su organizatori.

Uz promociju animiranog filma, u organizaciji portala Bljesak.info, biti će održano i predavanje o korupciji u našem društvu.

Predavači će biti:

- Berislav Jurič , urednik portala Bljesak.info, scenarist animiranog serijala 'Obitelj Grabo',
- Azhar Kalamujić, novinar Centra za istraživačko novinarstvo,
- Aleksandar Draganić, ekonomski analitičar i stručnjak za pitanja korupcije.

Projekt je nastao u nastao uz podršku organizacije 'European Endowment for Democracy'.

 

Tko je obitelj Grabo?

U vremenima kad 'drugačije ne ide', obitelj Grabo, primorana je ići linijom manjeg otpora pa postaje karika u lancu korupcije u koju je okovano naše društvo. Članovi ove obitelji, koja može biti obitelj svih nas, primorana je u raznim situacijama tu kariku činiti čvršćom ne razmišljajući o posljedicama koje korupcija nosi. 

Primorani su biti oni koji daju u porodilištu, kod liječnika, pri razgovoru za posao, a kako je cijelo društvo ogrijezlo u korupciju, obitelj Grabo daruje i onda kad se izričito ne traži mito nego kad je ono način lakše borbe s većim ili manjim preprekama u životu. 

U svojim naumima, koji ponekad završe drugačije od očekivanog, iako znaju da nisu u pravu, obitelj ne vidi ništa loše jer misle da, ako je društvo takvo, da takvi i oni moraju biti.

Kopirati
Drag cursor here to close