Potpisan ugovor sa EBRD-om

Nova kreditna linija za digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzeća u ponudi Sparkasse Banke

Sparkasse Banka u ponudi ima novu „Go Digital in BiH“ kreditnu liniju Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za financiranje projekata digitalizacije poslovanja malih i srednjih biznisa uz poseban benefit – grant do 15% iznosa kredita.
Gospodarstvo / Novac | 13. 07. 2023. u 16:23 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U partnerstvu Sparkasse Banke i EBRD-a te podršku EU, prema malim i srednjim poduzećima će se usmjeriti osam milijuna eura kreditnih sredstava za ulaganja u automatizaciju i digitalizaciju u oblastima proizvodnje, procesa ili usluga.

Na taj način, kompanije će se podržati na putu digitalne transformacije koja im treba donijeti veću produktivnosti i operativnu efikasnost, bolju usklađenost sa EU standardima, i u konačnici, veću konkurentnost na tržištima Europske unije.

Osim kredita, mala i srednja poduzeća će imati koristi od poticaja u obliku bespovratnih sredstava vrijednih do 15% ukupnog iznosa kredita koje financira Europska unija.
Manuela Naessl, direktorica EBRD-a za Bosnu i Hercegovinu, izjavila je: “Digitalni alati donose brojne prednosti za kompanije; smanjuju troškove, olakšavaju komunikaciju, pomažu integraciju malih poduzeća na globalnim tržištima, itd. Međutim, unatoč mnogim prednostima i mogućnostima koje donose digitalne tehnologije, mnoga mala i srednja poduzeća i dalje zaostaju u njihovoj implementaciji, posebno manje kompanije. Zbog toga surađujemo sa EU i našim partnerskim bankama u Bosni i Hercegovini kako bismo osigurali dobro strukturirano financiranje i potaknuli mala i srednja poduzeća da ulažu u digitalizaciju".

Krediti su namijenjeni poduzećima koja prema EU standardima spadaju u mikro, mali i srednji biznis te imaju manje od 250 uposlenih i manje od 50 miliona eura godišnjeg prometa. Maksimalan iznos pojedinačnih kredita može biti jedan milijun eura, uz minimalan rok otplate od 18 mjeseci.

Igor Bilandžija, Član Uprave Sparkasse Bank BiH je povodom potpisivanja ugovora o kreditnoj liniji izrazio zadovoljstvo zbog nastavka uspješne suradnje sa EBRD-om i još jednog povoljnog modela financiranja koji će banka ponuditi svojim klijentima: “Jedna od strateških smjernica naše banke je da potiče održiv razvoj privrede sa fokusom na mali i srednji biznis, i da time doprinosi stvaranju nove vrijednosti i radnih mjesta u BiH.

Digitalizacija je sigurno jedan od ključnih alata održivog razvoja kako samih kompanija, takoi zajednice u cjelini jer pozitivno utiče na nivo korištenja prirodnih resursa. Kroz ovu kreditnu liniju i partnerstvo sa EBRD-om želimo dati aktivnu potporu tom procesu”.

Detalji o kreditnoj liniji na https://www.sparkasse.ba/bs/pravna-lica/finansiranje/ebrd--go-digital--kreditna-linija-

Kopirati
Drag cursor here to close