Adil Šuta

Ministar financija o 100 dana rada - ograničeni vremenskim i ljudskim resursima pripremili Proračun

Ministarstvo financija HNŽ poslalo je priopćenje o svom radu u prvih 100 dana.
Gospodarstvo / Novac | 20. 02. 2024. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Krajem prethodne godine, iako ograničeni vremenskim i ljudskim resursima, Ministarstvo financija je aktivno radilo na pripremi izmjena i dopuna Proračuna za 2023. godinu, koje su usvojene i na Vladi i na Skupštini, kao i izmjene i dopune Zakona o izvršenju proračuna te Odluka o privremenom financiranju za prvo tromjesečje 2024. godine čime nismo dopustili bilo kakvo ugrožavanje županije, korisnika županije niti županijskih upravnih tijela i organizacija'', navedeno je u priopćenju Ministarstva financija Hercegovačko-neretvanske županije, koje su poslali priopćenje povodom 100 dana rada.

Ministarstvo financija HNŽ, kako navode u priopćenju pokrenulo je niz aktivnosti u pogledu izrade i donošenja jako značajnih financijskih akata i dokumenata, važnih za funkcioniranje naše županije.

12 sjednica

U prethodnih 100 dana, Vlada je održala ukupno 12 sjednica, a veliki broj točaka dnevnog reda odnosio se na Ministarstvo financija, dodaju, po kojima je izvjestitelj ili predlagač bio ministar financija, Šuta.

Vlada i Skupština su, na prijedlog Ministarstva financija, usvojili Dokument Okvirnog Budžeta za period 2024. – 2026. godine. Vlada je, na prijedlog Ministarstva financija, usvojila jako značajne dokumente od interesa za županiju.

Usvojen proračun

''Na posljednjoj sjednici Vlade usvojen je Prijedlog Proračuna, kao i Prijedlog Zakona o izvršenju proračuna, koji je poslije toga usvojen i na Skupštini, čime je naša županija dobila proračun u ukupnom iznosu od 366,2 milijuna KM, a na kojem je radilo Ministarstvo financija. Kao zapovjednik Županijskog stožera civilne zaštite, ministar Šuta uspostavio je redovnu komunikaciju sa načelnikom stožera i v.d. direktorom Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Eugenom Ćubelom'', navodi se u priopćenju ministarstva.

Paralelno s navedenim aktivnostima, navodi u prioćenju ministar Šuta bio je proaktivan u pogledu otvorenosti javnosti. 

''Ministar Šuta imao je niz posjeta ili radnih sastanaka sa predstavnicima općina, obrazovnih i kulturnih ustanova, sportskih kolektiva i uspješnih pojedinaca, sa željom da se uspostavi ili nastavi adekvatna i kvalitetna saradnja koja će rezultirati pozitivnim projektima'', naveo je Ministar u svom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close