Operateri složni

Mijenjat će se cijene poštanskih usluga

Javni poštanski operateri su se složili o potrebi poduzimanja aktivnosti korekcije cijena univerzalnih poštanskih usluga u cilju amortiziranja negativnog inflacijskog utjecaja.
Gospodarstvo / Novac | 07. 04. 2022. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u srijedu održan sastanak predstavnika uprava tri javna poštanska operatera: Hrvatske pošte Mostar, BH Pošte Sarajevo, Pošta Srpske Banja Luka i Agencije za poštanski promet BiH.

Na radnom sastanku govorilo se o dosadašnjoj suradnji javnih poštanskih operatera vezano za zajedničke projekte, suradnji javnih poštanskih operatera i Agencije za poštanski promet te o uvjetima i cijenama pružanja univerzalnih poštanskih usluga.

Oni navode kako se cijena za pružanje univerzalne poštanske usluge nije se mijenjala od 2013. godine., iako su troškovi pružanja usluga uslijed kumulirane inflacije kontinuirano rasli.

Prema službenim podacima Centralne banke BiH procijenjena stopa inflacije samo u I. polugodištu 2022. godine iznosi 9,2 %, a uvažavajući složenu ekonomsku situaciju za
očekivati je i rast u budućem razdoblju, rečeno je na sastanku.

Prethodno navedeno ima značajan utjecaj na poslovanje javnih poštanskih operatera, kao i buduće održivo obavljanje univerzalne poštanske usluge. Javni poštanski operateri su se složili o potrebi poduzimanja aktivnosti korekcije cijena univerzalnih poštanskih usluga u cilju amortiziranja negativnog inflacijskog utjecaja.

Nakon sastanka sudionici su posjetili izložbene prostore javnih poštanskih operatera na Međunarodnom sajmu gospodarstva koji se trenutno održava u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close