Bronca

Koliko kip Bruce Leeja vrijedi na otpadu

Brojne generacije napravile su fotografiju s popularnim kipom Bruce Leea, bio je sudionik brojnih akcija, a sada će vjerojatno postati sekundarna sirovina na kojoj se i ne može pretjerano zaraditi...
Gospodarstvo / Novac | 04. 03. 2024. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je ostao iznenađen nestankom kipa Bruce Leeja, koji je bio ne samo simbol borilačke umjetnosti, već i različitosti, a pored interesa turista, brojne generacije s ovim kipom su napravile i smiješne fotografije.

Dok je jednima bio simbol i nezaobilazno mjesto za slikanje, drugi u njoj vjerojatno vide samo sirovinu na kojoj mogu zaraditi.

Kip Bruce Leea izrađen je od bronce koja na tržištu sekundarnih sirovina košta između 8 i 10 konvertibilnih maraka, a ako pretpostavimo da teži oko 150 kilograma, na kipu se može zaraditi maksimalno 1500 KM.

Građani se nadaju da će kip Bruce Leeja, ako već nije rastaljena sirovina, biti vraćen na mjesto gdje pripada - kao simbol inspiracije i zajedništva i nepolitičnosti.

Podsjećamo, statua Brucea Leea nestala je iz mostarskog parka Zrinjevac, a u nedjelju ujutro primijećen je njen nestanak.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko neretvanske županije urađen je očevid, tada smo neslužbeno satnali kako gradske službe nisu naredile uklanjanje kipa, a kasnije su prijavile i njegov nestanak.

Na mjestu gdje je stajao ostao je samo stalak, a pored njega, kao što se vidi i na fotografijama, drvena paleta s kotačićima. 

Stanovnici obiteljske kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini za medije su kazali kako je Bruce Lee bio na svom mjestu proteklog dana i da je preko noći jednostavno nestao. 

Inače, statua je umjetničko djelo Ivana Fijolića, a u mostarskom parku postavljen je u studenome 2005. godine. 

Kopirati
Drag cursor here to close